BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.496,63
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat'ın en net görüntüsü!

Türkiye 15 yıl sonra 28 Şubat'ı soruşturuyor. Postmodern süreci akıllara kazıyan Sincan'da tank yürütülmesinin görüntüsü ise bu kadar yalın yayınlanmamıştı.

Abone ol

Türkiye'yi 28 Şubat süreciyle tankların Sincan'da yürümesiyle yüzleşti. 30 Ocak 1997'de Sincan Belediyesi'nin düzenlediği Kudüs gecesine İran büyükelçisinin misafir olması ve sergilenen tiyatroyu bahane eden cuntacılar, hükümete tepki olarak Sincan'da tankları yürütmüştü.

BİR "BALANS AYARI"

Dün yapılan operasyonda gözaltına alınan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, tankların yürütülmesini "Demokrasiye balans ayarı" olarak nitelemişti.

AA'DAN TARİHİ SERVİS

Anadolu Ajansı ise 28 Şubat sürecine damga vuran tankların yürümesi olayını bugün abonelerine arşiv görüntüsü olarak servis etti.

Sincan'ın Atatürk Caddesi'nde dakikalar süren geçişte askerlerin de yol kenarlarında çevre güvenlik nöbeti tuttuğu görülüyor.

TANKLAR, DEMİREL, ERBAKAN, ÇİLLER, KOMUTANLAR VE BİR...

AA'nın servis ettiği videoda ayrıca tarihi 28 Şubat kararlarının alındığı MGK toplantısından görüntüler de yer alıyor. Videoda, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Necmettin Erbakan, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve komuta kademesi görülüyor. Kaydın sonunda ise dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in basın mensuplarına yaptığı açıklama var.

İşte arşivden çıkan o kayıt: