BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp yeni silüete kavuşuyor

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı ve Fahri Korutürk Caddesi'ni yeniliyor

Abone ol

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı ve Fahri Korutürk Caddesi'ni yeniliyor. Caddenin yer döşemeleri, dükkanların tabelaları değişiyor, Eyüp'ün en önemli ve merkezi yeri bambaşka bir silüete kavuşuyor.

Caddenin dizaynı konusunda projeler üreten Eyüp Belediyesi, seçimi burada dükkanları, işyerleri, ofisleri bulunan vatandaşlara yaptırdı. Proje tasarım fotoğraflarını bu caddedeki esnaflara, işyerlerine gösteren ve tek tek oya sunan Belediye yetkilileri, toplam 97 kişiyle konuştu. Sonunda 75 kişinin oyunu verdiği ve beğendiği proje kabul edildi. Eyüp Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Fahri Korutürk Caddesi'ndeki çalışmalarını başlattılar.

Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, sadece Fahri Korutürk Caddesi'nin değil, İslam Alemi'nin en önemli merkezlerinden Eyyüp El Ensari Hazretleri'nin mekanı Eyüp Sultan Camii çevresinde de yenilikler yapılacağını belirterek, şunları söyledi: "Anıtlar Kurulu'yla görüşmeler yapıldı. Eyüp Sultan'ımızın çevresinin manevi önemine yakışan bir görünüme kavuşması için çalışmalarımız sürüyor. Yaz aylarında Cami'nin dışında bahçede ve çevresinde namaz kılan vatandaşlarımızı da mağdur etmeyecek, onların rahatça ibadetlerini gerçekleştireceği alternatifleri değerlendiriyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız, sadece İstanbul'un, Türkiye'nin değil tüm İslam Alemi'nin en mukaddes mekanlarından Eyüp Sultan'ımızın çevresini tarihi ve dini ögelerini koruyarak yenileyeceğiz."