BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'nda kitap şenliği başlıyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması başlıyor.

Abone ol

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın altıncısı bu yıl 8 Mart – 18 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. 8 Mart 2010 Pazartesi günü yarışma kitaplarının ilanı ile başlayacak olan 6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması 18 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek sınavla sona erecek.

Her yıl bahar mevsimi bilgi evlerinde Kitap Okuma Mevsimi olarak anılıyor. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin hizmete açıldığı 2005 tarihinden itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın bu yıl altıncısı kitapsever Zeytinburnu halkıyla buluşuyor. Üyelerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve onların kitap sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bilgi evleri bu yıl da tüm kitap dostlarını kitap okuma yarışmasına bekliyor.

6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın ana teması bu yıl “2010 Kültür Başkenti İstanbul” olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak olan bilgi evi üyeleri ağırlıklı olarak bu çerçevede belirlenen kitaplar ile Türk ve Dünya Edebiyatı’ndan seçilen kitaplardan oluşan renkli bir listeyi okuyarak kitap okuma serüvenlerine bir yeni macerayı daha ekleme fırsatı bulacak.
8 Mart 2010 Pazartesi günü başlayacak olan 6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’na Zeytinburnu ilçesinde oturan ya da okuyan ilköğretim okulu 4. sınıfından itibaren tüm öğrenciler ve okumaya gönül veren tüm yetişkinler müracaat edebilecek. 1 Mart Pazartesi günü başlayacak olan yarışma müracaatları 20 Mart Cumartesi günü saat 17.00’de sona erecek. Yarışmaya katılmak için tüm katılımcılarda bilgi evlerine üye olmak şartı aranacak.

6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması, ilköğretim birinci kademe 4 ve 5. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği I.Grup, ilköğretim ikinci kademe 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği II. Grup, lise öğrencilerinin katılabileceği III. Grup ve üniversite öğrencileriyle yetişkinlerin katılabileceği IV. grup olmak üzere dört farklı grup için düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyen ve yarışma şartnamesindeki özelliklere uygun olan tüm üyeler uygun olan gruplara göre yarışmaya müracaat edebilecek. Yarışmaya katılan bilgi evi üyeleri her grup için belirlenen 7 kitabı ilan edilen tarihler arasında okuyacak. Yarışma 18 Nisan Pazar günü Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu’nda yapılacak sınavla sona erecek.
Sınav sonuçlarına göre ilk 10 dereceye giren üyelerin ödüllendirileceği yarışmada ilk üç dereceye giren üyeler ailelerinden iki kişiyle birlikte tüm masraflarının Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacağı Safranbolu, Kastamonu ve Amasra Kültü Gezisi’ne katılabilecek. Yarışmanın birincileri 1000 TL, ikincileri 750 TL, üçüncüleri 500 TL, dördüncüleri 400 TL ve beşincileri 300 TL para ödülü almaya hak kazanacak. 6, 7, 8, 9 ve 10. olan üyeler ise mansiyon olarak 200 TL değerinde para ödülü kazanacaklar.

Yarışmaya müracaat eden tüm bilgi evi üyeleri 8 Mart tarihinde bilgi evlerinde ve Zeytinburnu Belediyesi resmi internet sitesi olan www.zeytinburnu.bel.tr  adresinde ilan edilecek kitap listelerinde bulunan kitapları bilgi evlerinden ödünç alabilecekleri gibi aynı yazar ve yayınevine ait olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler.