BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Eyüp Belediyesi köpekleri ne yapıyor şok iddialar!

EYÜP Belediyesi kulaklarında küpe olan köpekleri topluyor. Belediye'nin köpekleri ne yaptığı ise muamma. Eyüp ilçe halkı köpeklerin toplanmasına tepki gösterirken kayda geçen görüntülerde de dikkat çeken detaylar var.

Abone ol

EYÜP Belediyesi, şikayet ve ısırmayı gerekçe göstererek ilçedeki tüm köpekleri toplamaya başladı. Şu ana kadar 100 fazla köpeğin toplandığı bilidiriliyor. Kulakları küpeli olan yani sağlık kontrolleri yapılmış ve zararsız oldukları tespit edilmiş olan köpeklerin toplanmasına ilçe halkı tepkili. Köpeklerin akibetiyle ilgili de iddialar var. Toplanan köpekler belediyenin hiçbir barınma merkezinde bulunamadı. Bu da 'köpekler öldürülüyor mu?' iddiasını gündeme getirdi. 

eyüp belediyesi köpekleri katlediyorKöpeklerin toplanması sırasında da yasalara uyulmadığı iddiaları var. Hayvanseverlerin çektiği görüntülerde bunun delili olarak gösteriliyor. Görüntülerde sadece 1 ekipte veteriner hekim bulunmasına rağmen, tüm ekiplerin küpeli köpekleri uyuşturucu iğne ile vurarak topladığı yer alıyor.

Hayvanları koruma kanununa göre küpeli bir köpeğin belediye görevlileri de dahil olma üzere toplatılması kanuna aykırı. Yine aynı yasaya göre toplama sırasında uyuşturucu iğne sadece veteriner hekim tarafından yapılabiliyor. Kontrolsüz atılan uyuşturucu iğneler hasta ve yaşlı köpeklerin ölümüne neden olabiliyor.

Eyüp Belediyesi‘nin Ekim ayının başından beri yasa dışı toplama yaptığı iddia ediliyor.