BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.444,91
HABER /  GÜNCEL

Doğu Perinçek'ten Akşener'in partisi için olay benzetme!

Meral Akşener partisini kurdu. Akşener'in İyi Parti adını verdiği yeni partisi ismiyle, logosuyla, parti programıyla çok konuşuluyor. İyi Parti için olumsuz eleştirilerde yapılıyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Akşener'in partisi için ilginç benzetmelerde bulundu.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yeni partisinin adını İyi Parti olarak açıklayan Meral Akşener'le resmen dalga geçti. Perinçek bugünkü köşesinde Akşener'in yeni partisi için ilginç benzetmelerde bulundu.

İyi Parti için iyi bir boya markası, çocuk maması, çorba markası, düdüklü tencere markası olabilir diyen Perinçek Türkiye’de satıcı kültürüyle ilk kez parti kurulduğunu söyledi. İşte Perinçek'in o yazısı...

BİR MALIN MARKASINA BENZİYOR

Şimdi yeni bir parti kuruldu. Adı İyi Parti. Parti isminden çok, piyasaya sürülen bir malın markasına benziyor.

İyi Parti kurucuları tam listesi Meral Akşener'in partisindeki isimler

BU İSİM DÜDÜKLÜ TENCEREYE YAKIŞIR

İyi, boya markası olabilir, İyi Boya gibi. Veya çocuk maması markası: İyi Mama. Çorba markası olarak da fena sayılmaz: İyi Çorba. Düdüklü tencereye de yakışır doğrusu: İyi Tencere.

ADINI REKLAM ŞİRKETLERİ KOYMUŞ OLMALI

Ama Parti adı olarak İyi Parti, Türkiye siyaset hayatında bir icat oluyor. Amerikan reklam şirketleri koymuş olmalı bu adı. Deterjan satmak, boya satmak, cila satmak, ambalaj satmak, balon satmak, muz satmak, ciklet satmak isteyenler için iyi fikir.

PARTİNİN BİR DURUŞU OLMALI

Parti kültürü ile satıcı söylemleri farklıdır. Muz, “iyi muz” diye satılır ama parti “iyi parti” diye tanıtılamaz. Partinin bir programı, bir duruşu, bir hedefi, bir ideolojik mevzisi olması gerekir.

İYİ Parti'nin anlamı ne? Akşener'in partisinin işareti ne olacak?

O PROGRAM UTANILACAK BİR PORGRAM İSE...

Eğer o program utanılacak bir program ise, bir ambalaj bulmaktan başka çare yoktur. Küresel Sermaye Partisi, İşbirlikçi Parti, NATO Partisi, Atlantik Partisi, Amerika’ya Sadakat Partisi, Cemaat Partisi, Proje Partisi diyemeyeceğinize göre, iyi bir ambalaj gerekiyor.

TÜRKİYE'YE İLK KEZ SATICI KÜLTÜRÜYLE BİR PARTİ KURULDU

Galiba Türkiye’de satıcı kültürüyle ilk kez parti kuruldu. İsim babası küresel sermaye olunca, partilerin adları da bir tuhaf oluyor.

Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener kimdir? Akşener'in eşi meğer...

Meral Akşener'in 'İyi Parti'sinin logosu alıntı mı?