BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Kimdir bu Ali Lapanta! İyi Parti kurucusu Yazıcıoğlu şüphelisi

Muhsin Yazıcıoğlu kazasında şüpheli olan Ali Lapanta, İyi parti kurucuları arasında. İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş buna tepki gösterirken BBP ve Alperenler suskun kaldı. Peki kimdir bu Ali Lapanta, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgisi nedir?

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonrasındaki arama süreci tam bir skandaldı. Cep telefonu sinyallerine rağmen Muhsin Yazıcoğlu'nun helikopterinin yeri günlerce bulunamamıştı. İddiaya göre de arama süreci kasten yavaşlatılmış ve yanlış yerler aranmıştı. Nihayetinde de Yazıcıoğlu'nu bulan köylüler olmuştu.

İşte Ali Lapanta'nın adı o arama skandalında ilk sırada yer alıyor. Yazıcıoğlu kazası olduğunda Tuğgeneral olan Ali Lapanta Adana Bölge Jandarma Komutanı'ydı.

Ali Lapanta hakkında, yüzlerce kilometrekarelik alanı 'gereksiz yere' arattırdığı iddiaları ortaya atılmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulanan Ali Lapanta, bu konuyla ilgili 3.5 saat ifade vermişti. Ali Lapanta, ilk çağrıldığında özel bir hastanenin beyin ve sinir cerrahisi polikliniğinden 15 günlük rapor alıp savcılığa gitmemişti.

DEVLET DENETLEME KURULU RAPORU: Devlet Denetleme Kurulu'nun Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili soruştunmasında Tuğgeneral Ali Lapanta'yı dinlemişti. Kurulun raporunda yüzlerce kilometrekare alanın gereksiz yere arandığı ve sonuçta enkazın '17 köylü vatandaş' tarafından bulunduğu belirtilmişti. Raporda arama kurtarma çalışmalarını planlayan Adana Jandarma Komutanlığı ve bazı askeri personelin TİB'in belirlediği enkaz bölgesinin aranması konusunda gerekli dikkati göstermediğinin müşahade edildiğini notu yer alıyor.

ALPERENLER VE BBP SESSİZ, İSMAİL GÜNEŞ'İN EŞİ TEPKİLİ
Muhsin Yazıcıoğlu'nun arama çalışmalarında 'ihmali' olduğu devlet denetleme kurulu raporuna giren Ali Lapanta'yı Meral Akşener İyi Parti kurucuları arasına aldı.

Buna tepki gösteren ise Yazıcıoğlu kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş oldu. BBP ve Alperenler sessiz kalırken Yasemin Güneş şunları yazdı:
-Yazıcıoğlu suikastinde 8 yildir supheli olarak adi geçen Ali Lapanta hiç mi duymadiniz? Iyi parti oluyum, derken kötü baslamisiniz yola.

SUİKASTTEKİ FETÖ İZİ : Dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç'in de aralarında bulunduğu 10 polis, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla tutuklanmıştı. Bu da Yazıcıoğlu suikastindeki FETÖ izini netleştirmişti.

MUHSİN YAZICIOĞLU KAZASI
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter kazasında hayatını kaybetti. Gazeteci İsmail Güneş o kazadan sağ kurtulmuş ve telefonla yardım istemişti. Günlerce yardım gitmeyince donarak yaşamını yitirmişti.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Süleyman Ekici, suikastin Fethullah Gülen'in emri ile yapıldığı iddia edip şunları söylemişti:

-"Soruşturmada baş şüpheli olan Gülen, Yazıcıoğlu'nun ölümünden 5 gün sonra 'Alperenler ve Liyakat' başlıklı bir mesaj yayınladı. Orada Yazıcıoğlu'nu hedef alarak 'Bir ilahi tokatla dışarı atıldı' ve 'Bir perşembe günü vefat edip cuma günü cenazesine ulaşıldı' sözleri de cinayete dair delil olarak dosyada yer aldı. Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopter bir çarşamba akşam üstü düşmüş ve cenazesine cuma günü ulaşılmıştı".

İyi Parti kurucuları tam listesi Meral Akşener'in partisindeki isimler

Akşener'e, Muhsin Yazıcıoğlu kazası tepkisi! İsmail Güneş'in eşi...