BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Eylül ayında 10 bin kişi Fiat'ı seçti

Tofaş çatısı altındaki Fiat, eylül ayında 10 bin 246 adetlik otomobil ve hafif ticari araç satışı yaptı

Abone ol

Fiat'tan yapılan açıklamada, eylül ayında 10 bin 246 adetlik otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştiren Fiat'ın, Türkiye'nin en çok tercih edilen otomotiv markası olduğu belirtildi.

Açıklamada, eylül ayında binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21 oranında artıran Fiat'ın, ulusal pazarda yüzde 14,7'lik paya sahip olduğu, yine aynı dönemde yaklaşık yüzde 29'luk payla 5 bin 851 adet hafif ticari araç satışı yapıldığı kaydedildi.

SATIŞLAR YÜZDE 21 ARTTI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Fiat olarak eylül ayında pazarın üzerinde bir performans sergilediklerinin altını çizerek, ''Eylül ayında otomobil ve hafif ticari araçtan oluşan toplam pazar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,8 büyüme gösterdi. Fiat olarak otomobil ve hafif ticari araçtan oluşan toplam satışımızı bu dönemde yüzde 21 oranında artırmayı başardık. Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Linea modelinin yanı sıra sınıflarının en fazla tercih edilen hafif ticari araç modelleri Fiat Doblo ve Fiat Fiorino'nun da elde edilen başarıda büyük payı var'' değerlendirmesinde bulundu.