BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Tezkere görüşmeleri başladı

TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi için yetki veren tezkereyi görüşmek üzere toplandı.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi için bir yıl yetki veren tezkereyi görüşmek üzere toplanırken, partilerden farklı tepkiler geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, tezkereyi öncelikle grup toplantısında görüştü. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularına cevaben Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve sağduyulu hareket etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Hükümetin vereceği bilgiler ışığında, milli menfaatlere uygun bir değerlendirme yaptıktan sonra karar vereceklerini" söyledi.

Vural saldırıların boyutu hakkında bilgi aldıktan sonra, farklı senaryoları ve alınabilecek farklı tedbirleri de değerlendirdiklerini belirtti.

AKP tezkereyi meclisten geçirmek için gereken oy çokluğuna sahip.

İngiliz desteği

Bu sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile telefonda görüşerek Akçakale'deki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Hague'in Türkiye'yi ziyaret etmekte olan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak konuyla ilgili Türkiye'ye tam destek verileceğini belirttiği aktarılıyor.