BIST 10.093
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.426,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den kaçıp Türkiye'ye koştular

Ülkelerindeki olaylarda yaralanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Türkiye'ye getirildi

Abone ol

Suriye'de kan durmak bilmiyor. Ülkelerindeki savaştan yaralı olarak kaçan Suriyeliler akın akın Türkiye'ye geliyor.

Suriye'nin İdlip kentine bağlı ilçe ve köylerde çıkan çatışmada yaralandığı belirlenen 8 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Yaralı Suriyelilere sınır kapısına gelen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı.

16 SURİYELİ SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDU

Ateşli silahla yaralandığı öğrenilen Suriyelilerden 3'ü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan adı açıklanmayan bir çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan diğer yaralıların Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildiğini öğrenildi.

Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına gelen 2'si yaralı toplam 16 Suriyeli Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Sınırdan minibüslerle alınan 14 Suriyeli Adıyaman'daki kampa gönderildi. Yaralı 2 Suriyeli ise Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SİLAH SESLERİ TÜRKİYE'DEN DUYULDU

Bu arada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü karşısında bulunan Suriye'nin Harim kasabasında Suriye askerleriyle muhalifler arasında akşam saatlerinde çatışma çıktığı öğrenildi.

Gece boyunca belli aralıklarla süren çatışmanın sesi Beşaslan köyünden de duyuldu.