BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

9 aylık Nisanur'un ailesi isyan etti

Nefes borusuna yemek kaçan 9 aylık Nisanur, hastane kapılarında bekletilince ailesi isyan etti.

Abone ol

Annesi durumun çok riskli olduğunu ve hastaneye alınmadıklarını iddia ederken, sinirlenen anneanne ise hastanenin kapılarını tekmeledi.

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Cerrahi bölümünün koridorları gecenin geç saatlerinde bir anneannenin isyan çığlıkları ve tekmeleri ile inledi. İddialara göre akşam saatlerinde yemek yerken nefes borusuna yemek kaçan 9 aylık Nisanur Yıldırım önce Bezmi Alem Hastanesi’ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan küçük Nisanur saat 01.30 sıralarına kadar burada bekletildi. Bezmi Alem Hastanesi’nde teknik olarak müdahale imkanı olmadığından Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yönlendirilen Nisanur, yine iddialara göre yoğun bakım ünitesi dolu olduğu gerekçesi ile hastaneye alınmadı.

Nisanur’un annesi Funda Yıldırım “Yemek yedirirken çocuğun nefes borusuna yemek kaçtı. Çocuk tıkanmaya başladı. Acil getirdik Bezmi Alem’e. Orda çocuğu teşhis ettiler saat sekizde. Biz saat 01.30’a kadar orda bekledik. Orda ki doktor bütün hastaneleri aradı. Özel hastaneler de dahil hepsini aradı. Çocuğumuz 9 aylık. Ufak olduğu için bu çocuğa ya yapılacak cihaz yok, ufak bir çocuk olduğu için ya da doktor yok denildi. Bir tek çapa da varmış bu. Çapa’da yoğun bakımda yerimiz yok diyor. Geri gönderiyor şuanda. Kapıdan almıyor. Muayene bile etmedi” dedi.

Çok zaman kaybettiklerini belirten ve ağlamamak için kendini zor tuttuğu gözlenen Funda Yıldırım, “Yani riskli bir durum. Çocuğu yatıramıyorum. Yatırdığım zaman morarıyor, krize giriyor, nefes alamıyor. Çocuğu sürekli dik tutuyorum. Şuanda bile nefes almada zorluk çekiyor” şeklinde konuştu.

ANNE İSYAN ETTİ

Uzun süren beklemelere rağmen umudunu kesmeyen aile tekrar hastaneden içeri yöneldi. Bu sırada Nisanur’un anneanesi yaşanan olaya isyan ederek koridorda bağırmaya başladı. “Ya yoğun bakım dolu. Ya Uzman doktor yok diyorsunuz. Yeter artık. Alın çocuğu hastaneye” şeklinde bağıran anneanne bir ara hastane kapısını tekmeledi. Talihsiz bir şekilde nefes borusuna yemek kaçan küçük Nisanur’un sabah saat 03.30 sıralarında hastaneye alındığı öğrenildi.