BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eyleme katılan çocuğu bulundu

Kars’tan Diyarbakır’a gelerek buradaki eyleme katılan anne, çocuğunun Hakkari’de bulunduğu haberini almasının ardından büyük sevinç yaşadı. ...

Abone ol

Kars’tan Diyarbakır’a gelerek buradaki eyleme katılan anne, çocuğunun Hakkari’de bulunduğu haberini almasının ardından büyük sevinç yaşadı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylemlerine devam eden annelerden Kars Kağızmanlı Binnaz Buz’un kızı Sevda Buz (15), dağa götürüldüğü esnada bulunduğu araçta yapılan arama ile kurtarıldı. Kızının kurtarılma haberini alan anne Binnaz Buz büyük sevinç yaşadı. Kürtçe bir konuşma yapan anne Buz, çocuğunun 14 yaşında olduğunu belirterek, televizyondan gördüğü eyleme Kars’tan katıldığını söyledi. Anne Buz, “Ben bugün çok sevinçliyim, çünkü devlet benim çocuğumu buldu ve ben çocuğuma kavuştum. Bu eylem inşallah hayırlı bir sonuç ortaya çıkarır. Barış var, inşallah benim yaşadığım mutluluğu diğer anneler de yaşar. Barış istiyoruz, Başbakan, Demirtaş’a, bütün yetkililere sesleniyorum. İnşallah buradaki diğer anneler de çocuklarına kavuşur. Benim kızım 20 gündür gitmişti, bulundu. İnşallah barış olacak, darısı diğer annelerin başına. Çok sevinçliyim, çok heyecanlıyım. Kızım buraya gelecek, çok güzel olacak inşallah her şey. Her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Hiçbir sıkıntı yok” dedi.
(İHA)