BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu'nu çileden çıkaran soru

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşması sırasında bir kişinin sorduğu soruyla çileden çıktı.

Abone ol

"Demokrasi" konulu konferansta konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, izleyicilerden gelen bir soruyla patladı. Soruyu yönelten kişiye ağır ifadelerle tepki veren Feyzioğlu, "Hadi ordan' deyip saydırdı.

BU SORUYLA ÇİLEDEN ÇIKTI


Trakya turuna çıkan Türkiye Barolar Birliği Başkan Metin Feyzioğlu Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki Aşkiye Neşet Çal Salonu'nda yaklaşık 600 kişinin izlediği 'Demokrasi Semineri' sırasında 1960 ve 1980 darbelerini anlatırken 3 fidanın da idam edildiğini söyledi.

Bu sırada salonda kendisini dinleyen bir kişi ayağa kalkarak "3 fidanı asmak için toplanan imzalar ve CHP verilen 28 imzadan biri de babanıza aittir. Bunun için özür dileyecek misiniz?" diye sordu.


HADİ ORDAN

Bu kişiye tepki gösteren Feyzioğlu, "Saçmalamak için mi çıktın buraya. Haydi oradan sen de. Hiç kimseyle özür dileyecek bir şeyim yok benim. Buraya kendi ismimle geldim. Hiç kimsenin adıyla gelmedim buraya. Ayıptır şu yaptığınız. Bir insanı ailesiyle yargılamak faşistliktir. Sen faşistsin" ifadesini kullandı.

DARBE

Feyzioğlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesine değindi. Bu olay sonrası dönemin başbakanı Adnan Menderes ve iki bakanın asılarak idam edildiğini hatırlatan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"1960 yılında yapılan olaya bazıları 'darbe' demiyor ama bu basbayağı darbeydi. Askeri sokakta yürütüyorsan darbedir. İşimize geldiğinde 'darbe', işimize gelmediğinde 'halk hareketi' deme şansımız yoktur. Yüksek Adalet Divanı diye olağanüstü bir mahkeme kurup Başbakan ve yüzlerce kişiyi yargılayıp Yassıada'da süründürdük mü? Süründürdük. Kusura bakmayın, bu nesle onun darbe olmadığını anlatamazsınız."