BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Ak Partili vekilden Sakık'a 'cahil' tepkisi

İlk icraatının Kazım Karabekir Paşa'nın adını Ağrı'dan silmek olacağını açıklayan Sakık'a AK Partili vekil sert çıktı.

Abone ol

Seçimi kazandıktan sonra Kazım Karabekir Paşa'nın adını kentten sileğini açıklayan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a tepkiler dinmiyor. Başbakan Erdoğan'ın ardından, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, de Sakık'a tepki gösterdi. Akgün, "Bu sözler ya cehaletten ya da kin ve nefretten doğmaktadır" dedi.

KAZIM KARABEKİR 'YETİM BABASI'DIR

Akgün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynayan Kazım Karabekir'in, gösterdiği başarılardan dolayı 'şark fatihi', savaşta yetim kalan 6 bin çocuk için yaptıklarından dolayı da 'yetimlerin babası' unvanını aldığını anımsattı.

ATATÜRK'E TAHAMMÜL EDEMİYOR 

Sırrı Sakık ve temsil ettiği düşüncenin, kurtuluş mücadelesinin kahramanları Atatürk ve Kazım Karabekir'e tahammül edememelerini anlamanın mümkün olmadığını belirten Akgün, şunları söyledi:

"Bu sözler ya cehaletten ya da kin ve nefretten doğmaktadır. Kazım Karabekir Paşa'nın Doğu Anadolu'da verdiği mücadele, Müslüman Türk ve Kürt halkı ile birlikte olmuştur. Sakık'ın ifadeleri Ermenileri sevindirecek beyanlardır. Kazım Karabekir Paşa aynı zamanda Ağrı tarihine, kültürüne ve halkına da bir çok hizmetler vermiştir.

TARİHTEN DERS ÇIKARMALI 

Sırrı Sakık, bugün bulunduğu coğrafyanın imkanlarını rahat ve özgürce kullanabiliyorsa, düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorsa ve özgürce siyaset yapabiliyorsa, ortak tarihimize, çekilen acılara ve derin tecrübelerimize bakması ve tarihten dersler çıkarması gerekir."