BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyleme Hoca müdahalesi

Üniversitede eylem hazırlığındaki öğrenciler Rektör Gündüz'ün ikna çabaları üzerine eylemden vazgeçti.

Abone ol

Son bir yıl içerisinde; başörtüsü, poşu yasağı ve öğretim üyeleriyle yaşanan sorunlar gibi nedenlerle üniversite öğrencilerinin eylem merkezi haline gelen Adıyaman Üniversitesinde yine bir eylem hazırlığı yapıldı.

Rektörlük önünde eylem hazırlığı yapan öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Mustafa Gündüz'ün ikna çabaları ve görüşme talebi üzerine eylemden vazgeçti.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, dört yıldır formasyon alamayan ve son günlerde sık sık eleştirilere maruz kalan üniversite yönetimine tepki gösterdi. Öğrenciler, çevre illerde bulunan üniversitelerde yıllardır verilen formasyon eğitimlerinin henüz Adıyaman Üniversitesinde verilememesine tepki gösterdi. Tepkilerini dile getirmek için eylem girişiminde bulunan öğrenciler, Rektör Mustafa Gündüz'ün özel görüşme talebi ve uzun süren ikna çabaları sonrasında eylemden vazgeçti.

Sağlık Meslek Yüksek Okulu önünde toplanan Eğitim Fakültesi öğrencileri, kurulduğu günden beri Adıyaman Üniversitesinde eksikliği hissedilen formasyon'un bir türlü alınamamasını protesto için rektörlük binasına kadar yürüdü. Yaklaşık 35 kişilik öğrenci gurubu, başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz olmak üzere üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Rektörlük önünde üniversite yönetimine seslerini duyurmak için eylem hazırlığına giren öğrencileri gören Rektör Gündüz, aşağıya inerek öğrencileri eylem girişiminden vazgeçirmeye çalıştı. Dakikalar süren ikna çabalarının ardından öğrencilerle rektörlük binası giriş katında bulunan toplantı salonda bir görüşme yapan Rektör Gündüz, öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.