BIST 10.636
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.494,20
HABER /  GÜNCEL

Domateste sevindiren gelişme

Geçtiğimiz hafta semt pazarlarında 5- 7 lira arasında satılan domatesin fiyatı bir haftada yüzde 50 düştü

Abone ol

Halden 3- 4 liraya çıkan domates pazarlarda 4- 5 liraya kadar yükselirken yerli domates 7 liraya satıldı.

Fiyatların daha da yükseleceğini düşünerek ellerindeki ürünleri piyasaya sürmeyenler, domates ellerinde kalınca fiyatları düşürmek zorunda kaldı. Fiyatların düşmesinde vatandaşların yüksek fiyat nedeniyle domatesi almaması da etkili oldu. Bir yandan sera ürünlerinin yavaş yavaş piyasaya sürülmesi de bu düşüşte etkili oldu.

Adana'nın merkez Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi'nde kurulan semt pazarında bugün domates 2- 2.5 liraya tezgahlarda yerini aldı. 30 yıldır pazarcılık yapan Mehmet Doğan, hayatında ilk defa domatesin fiyatının bu kadar yükseldiğini söyledi. Fiyatların yükselmesiyle vatandaşın domatesten uzak durduğunu belirten Doğan, fiyatların yarı yarıya düşmesiyle satışların tekrar eski seviyesine geldiğini kaydetti. Bir önceki hafta 5 liraya sattığı domatesin 2 -2.5 liraya düştüğünü aktaran Doğan, 10-15 gün içinde sera domateslerinin de çıkmasıyla fiyatların normal seviyeye geleceğini aktardı.

20 yıldır pazarcılık yapan Adnan Öncü ise geçtiğimiz bu dönemde 1 liraya sattıkları domatesin bu yıl 5 liraya kadar çıkmasını anlayamadıklarını ifade etti. Yerli domatesi geçen hafta 7 liraya sattıklarını aktaran Öncü, bu hafta 2 liraya tezgaha koyduklarını aktardı.