BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den tehdit gibi uyarı

Parti içi kavga iddialarının bitmediği CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Tekin'den sert uyarılar geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin parti içinde kavga ve çekişmelere girenleri sert dille uyardı. Tekin, "Kim bunları yapıyorsa, bedelini ağır öder. Sayın Sav'la benim aramda herhangi bir sorun yok. Sav'ın iyi niyetinin arkasına sığınıp, bu işten beslenenler var. Onları da çok iyi biliyorum. Onlara da gereğini yapacağım" dedi.

CHP içinde Kurultay sonrası Genel Sekreter Önder Sav ile Gürsel Tekin arasında kavga yaşandığı iddiaları bitmiyor. Kritik konularda farklı açıklamalar da bu iddiayı güçlendiriyor. Kavganın taraflarından biri olarak gösterilen Tekin bu iddiaları doğruladı. Tekin Akşam gazetesine verdiği röportajda Genel Sekreter'in arkasına sığınarak parti içi çekişme yaratıldığını ileri sürerek bu isimlerin yönetimde de olduğunu söyledi.

İşte Tekin'in kavga iddialarıyla ilgili sorulara verdiği yanıtlar:

- Sav'ın ve, Tekin'in ekibi deniyor. Aranızda sorun var mı?
Benim ekibim CHP'dir. Onun dışında ekibim yok. Doğrulara bakar, halkla bütünleşirim. İstanbul İl Başkanı olarak üç yıl görev yaptım, bir tane üye yapmış değilim. Buna ihtiyacım yok. Ben böyle siyaset yaparım. Hiçbir zaman parti içi kavganın tarafı olmadım. Şimdi üzülerek söylüyorum ki, eskiye dönüş var.

- Neyi kastediyorsunuz?
Parti içi çekişmeye, kavgaya giriliyor. Buradan uyarıyorum. Kim bunları yapıyorsa, bedelini ağır öder. Sayın Sav'la benim aramda herhangi bir sorun yok. Sav'ın iyi niyetinin arkasına sığınıp, bu işten beslenenler var. Onları da çok iyi biliyorum. Onlara da gereğini yapacağım.

- Bahsettiğiniz isimler yönetim kadrosunda da var mı?
Olmaz mı canım. (Gülüyor)

- Peki son karar ne. Resepsiyona katılacak mısınız?
Buna genel başkan karar verecek. Gidilse ne olur, gidilmese ne olur. Dünyanın sonu mu?

- Dışarıdan kendi içinde kavga eden bir parti görüntüsü yok mu?
Resepsiyon konusunda Muharrem İnce'yle benim farklı söylemim oldu. O söylem o kadar abartıldı ki. Bizim bağlayıcı kararımız yok ki. Kurumsal kimlikleri genel başkan tespit eder. Eğer genel başkanın karşısında bir söylem varsa, o zaman bir çelişki gibi gözükebilir. Ama CHP'de çatlak patlak yok'