BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Explorer 8i buradan indirebilirsiniz

Microsoft tarafından geliştirilen ve en çok kullanılan internet tarayıcı Internet Explorer 8 yayınlandı. İlk diller arasında Türkçe de var.

Abone ol

Microsoft, yeni web tarayıcısı, ''Microsoft Internet Explorer 8''i dünyayla aynı anda Türkiye'de hizmete sundu.

İNTERNET EXPLORER 8'İ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Microsoft İstanbul Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, dünyayla aynı anda Türkiye'de de sunulan Microsoft'un yeni web tarayıcısı Microsoft Internet Explorer 8'in özellikleri anlatıldı.

Internet Explorer 8'in Türkiye lansmanında, tarayıcının 3 yeni önemli özelliği ön plana çıkartıldı. Bunlar; Internet Explorer 7'ye göre 10 kat daha güvenli olması, sayfaları çok daha hızlı taraması ve kolaylıklar sunarak kullanıcılara daha fazla zaman kazandırması.

Microsoft'un en yeni internet tarayıcısı. Internet Explorer 8 kullanıcılara daha ileri düzeyde bir web deneyimi yaşatıyor. Hem daha hızlı hem daha doğru sayfa gösterimi de önemli bir artısı.

Microsoft Orta Doğu ve Afrika Yazılım Geliştirme ve Platformlardan Sorumlu Bölge Direktörü Naseem Tuffaha, yeni tarayıcının, internet kullanıcısının güvenlik ihtiyaçlarına, kullanımın daha hızlı ve kolay olmasına odaklandığını belirterek, ''Internet Explorer 8, Internet Explorer 7.0'den 10 kat, Firefox'dan 2 kat daha güvenli. 7.0 versiyonu da kötü bir ürün değildi, Internet Explorer 8'i, onun altyapısı üzerinden oluşturduk'' diye konuştu.

Tuffaha, yeni tarayıcının, hızlandırıcılar (Accelerators), web dilimleri (Web Slices) ve görsel arama önerileri (Visual Search Suggestions) gibi özelliklerinin olduğunu dile getirerek, bunlar sayesinde kullanıcıların zamandan kazanarak bilgiye daha organize bir şekilde ulaşabilmelerini sağladığını sözlerine ekledi.

Microsoft Türkiye Windows Kurumsal İş Grubu Yöneticisi Nuri Çankaya ise tarayıcının diğer özelliklerini şöyle anlattı:

''Internet Explorer 8, web dilimleri ile kullanıcıların favori web sitelerinde düzenli olarak kullandıkları bilgileri, kullanıcıların hizmetine sunuyor. Aynı zamanda, görsel malzemeler dahil her türlü formatta bilgi araştırmanızı sağlarken oluşturulan 'sık kullanılanlar' ve 'göz atma geçmişi' üzerinden de hızlı bir bilgi taraması gerçekleştirebiliyor. Internet Explorer 8, ziyaret edilen web siteleri kayıtlarına, ön bellek alanına hiçbir kayıt düşmeden ve geride hiçbir iz kalmadan internet deneyimini sağlıyor.

İnternetteki teknoloji ve endüstri standartlarına uyumlu geliştirilen Microsoft Internet Explorer 8, internet sayfalarındaki görünümleri belirleyen stilleri otomatikleştiren CSS'i (Cascade Style Sheets), yeni sürümü CSS 2'yi, aynı zamanda Dünya Web Konsorsiyumu'nun (W3C) geliştirdiği HTML5 standardını da destekleyen ilk web tarayıcısı olma özelliğini taşıyor.'