BIST 10.177
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,46
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu için plan yapanlar bu habere bakmadan geçmeyin! Çünkü hava pek de iç açıcı olmayacak. İşte bölge bölge hava durumu;

Abone ol

Bugün batıda yağışlar kesiliyor, güneş de görülecek. Ancak bu sefer kar doğuda yoğunluğunu artırmaya başladı. Hafta sonu sıcaklıkda artış olacak ve hemen ardından pazartesi hava çok soğuyacak.

İstanbul'da rüzgar hafifledi, yağış kesildi, hava parçalı bulutlu, sıcaklık biraz artıyor, bugün 10 derece. Ankara'da bu iki gün yağış yok, gökyüzünde beyaz bulutlar görülüyor. İzmir bugün güneşli ve daha ılık, yarın akşam yine sağanak yağmur başlıyor. Bursa ve Adana'da pazara kadar yağış beklenmiyor.

HAFTA SONU İÇİN HARİTALI RAPOR

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

* Marmara'da bugün rüzgar çok hafif, yağış yok, güneş ara ara çıkıyor. Sıcaklık biraz arttı, 7-11 derece. Yarın akşam Trakya ve Çanakkale’de yağmur yeniden başlayacak. Pazar günü bölgenin geneli sağanak yağmurlu. 

* İç Anadolu'da bugün kar yağışı yok denebilecek kadar hafifledi, bu iki gün güneş görülebilecek, bugün için buzlanmaya dikkat edilmeli. Pazar günü Ankara ve Eskişehir çevrelerine yine yağmur gelecek. Pazartesi ise yine kar var.

* Ege'liler bugünü güneşli geçiriyorlar. Rüzgarda hafif, güneş havayı ısıtıyor. Ancak yarın  akşam kuvvetli lodosla birlikte yeniden yağmur geliyor ve pazar günü yağışlı geçecek. Muğla 13, Afyon 5 derece.

* Akdeniz'de bu iki gün güneşli ılık. Pazar günü bölgeye kuvvekli lodosla birlikte Antalya'dan başlayarak yine yağmur gelecek. Güneydoğu’da ise Diyarbakır'da yağmur hafif olarak sürebilir, Gaziantep ise ögleden sonra açacak. Sıcaklık Diyarbakır'da 13, Antalya'da 18 derece

* Doğu Anadolu'da Erzurum, Bingöl, Kars ve Ağrı’da daha yoğun olmak üzere, kar devam edecek. Malatya'da fazla bir yağış yok. Hafta sonu yağışlar kesilip, hava açacak. Erzurum 3, Malatya 10 derece.

* Batı Karadeniz’de kar bugün çok hafifledi. Bolu'da etkisini kaybediyor. Kastamonu, Tokat, Gümüşhane boyunca ise kar devam edecek. Trabzon ve Rize yağmurlu. Yarın bölgede yağışı yok. Pazar günü ise batıda yeniden başlayacak. Pazartesi günü Karadeniz’de yeniden yoğun kar bekleniyor. Bugün Bolu 6, Trabzon 7 derece.