BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Muğlada yerel ittifak

Yerel seçimler yerel ittifaklara sahne oluyor. Muğla'da MHP adayına başka bir parti destek kararı aldı.

Abone ol

Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Melek Dingaz, "Hizmet edecek ekipleri iktidarın hırpaladığı ve yıprattığı Türkiye'de, bu seçimlere girmeme kararının daha doğru olacağını düşüyoruz." dedi.

Dingaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, mahalli idareler seçiminde belediye başkan adayı Saim Gürsoy'a destek verdiklerini açıkladı.

Partilerinin merkez yürütme kurulunun yerel seçimlere girmeme kararı aldığını hatırlatan Dingaz, seçmenlerinin yerelde hizmet edeceğini, inandıkları adaylara destek vereceklerini söyledi.

Muğla'da MHP adayı Gürsoy'a destek verme kararı aldıklarını anlatan Melek Dingaz, sadece gönülden değil, siyaseten de destek amacıyla geldiğini vurguladı.

Türk siyasetinde Muğla'nın çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Dingaz, hem turizmin gözbebeği olması hasebiyle hem de halkının kültür yapısıyla Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğunu kaydetti.

Dingaz, bir gazetecinin sorusu üzerine yerel seçimlere girmeme gerekçelerini şöyle açıkladı: "Türkiye'de son yedi yıldır gelinen noktayı görüyorsunuz. GP siyasetten çekilmiş değil ancak hukuki bir süreç var, bunun tamamlanmasını bekliyoruz. Diğer anlamda da bu yerel yönetim seçimi dolayısıyla bölen olmak istemedik."

MHP Muğla İl Başkanı Ferhat Kırtaş ise GP'ye iade-i itibar yapılmasını istediklerini belirterek, "Sermayeler kolay kolay kazanılmıyor. Onun için de sermayeyle kurulmuş her şirketi ve kuruluşu destekliyoruz. Bu camianın uğradığı haksızlığın giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra MHP İl Başkanı Kırtaş, GP Genel Başkan Yardımcısı Dingaz'a, üç hilal işlemeli şal hediye etti. Ardından da belediye başkan adayı Saim Gürsoy'la tokalaştı.