BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  POLİTİKA

Evrene bir suç duyurusu daha

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği, Kenan Evren hakkında Ankara'da suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ünal, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, suç duyurusu dilekçesinde, Evren'in "eyalet sistemi" konusundaki açıklamalarının basında yer aldığı kaydedildi.

"Bu durumun, Anayasaya, yasalara, ülkenin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü ilkesine aykırı olduğu" savunulan dilekçede, "Herhangi bir devlette vatana ihanet kabul edilebilecek tehlikeli sözler ne yazık ki Atatürk Türkiye'sinde en yetkili ağızlardan ulu orta söylenmekte, bunu söyleyenler ise alkışlanmaktadır" denildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Evren'in sözleri, ABD ve AB tarafından PKK üzerinden yıllardır silah zoruyla kabul ettirilmeye çalışılan ve 35.000 cana mal olan söylemlerdir. Kundaktaki bebekler bile aynı söylemlerin silahlı propagandası için acımasızca öldürülmüştür. Bu sözlerin dillendirilmesi bir anlamda suflörlüktür. Yasalarımızda suçtur."

Ünal ve bazı dernek üyeleri, Evren ile açıklamalarının yer aldığı yayın organları hakkında "ülkenin birliği, bütünlüğü, üniter yapısı, devlet ve anayasa hükümleri aleyhinde basında açıklama yapmak ve yayında bulunmak" suçlarından dava açılmasını istediler.

Suç duyurusu dilekçesi, Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Kürşat Kayral tarafından "yetkisizlik" kararıyla Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.


VKGB'Yİ HATIRLAYALIM

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği, Danıştay Baskını ile gündeme gelmişti. Baskını yapan Alpaslan Aslan'ın bu derneğin üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.