BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,70
ALTIN 2.426,96
HABER /  GÜNCEL

Minibüs askerlere çarptı

İnsan kaçakçılığına yönelik operasyonda, sürücüsünün “dur” ihtarına uymadığı minibüs, askerlere çarptı.

Abone ol

Edirne'nin Meriç ilçesinde, insan kaçakçılığına yönelik operasyonda, sürücüsünün “dur” ihtarına uymadığı minibüs, askerlere çarptı. Olayda, 1 astsubay, 3 er hafif yaralandı. İnsan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 11 kaçak yaklandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile Meriç Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir istihbarat üzerine, Küplü beldesi yakınlarında, Ş.S yönetimindeki, içinde kaçakların bulunduğu 34 DA 3093 plakalı minibüsü durdurmak istedi.

“Dur” ihtarına uymayan Ş.S'nin kullandığı minibüs, jandarma astsubay H.Y ve jandarma erleri K.G, M.S ve R.S'ye çarptı. Ş.S ve minibüste kaçaklara kılavuzluk yapan M.A. ile Filistin vatandaşı A.R, minibüsü bırakarak kaçmaya başladı. Jandarmanın ateş açmasının ardından zanlılar yakalandı.

Elinden ve topuğundan yaralanan Filistin vatandaşı A.R ile minibüsün askerlere çarptığı sırada araçta kafasına darbe alan M.A, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralı askerler ise ayakta tedavi edildi. Sürücü Ş.S'nin gözaltında bulunduğu bildirildi.

Araçtaki 11 Filistin vatandaşı da sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.