BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.421,86
HABER /  GÜNCEL

Evlilikten vazgeçince tecavüz ortaya çıktı

Samsun'da 17 yaşındaki kız evlilik vaadi ile kandırılan Tamer A. tarafından tecavüze uğradığı iddia etti

Abone ol

Samsun'da 17 yaşındaki kız arkadaşı H.B.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 22 yaşındaki Tamer A. duruşmada, "Benden başka biriyle daha ilişkisi olduğunu öğrendim. Evlenmekten vazgeçince beni şikayet etti" dedi. Genç kız ise şikayetini tekrarladı.

Atakum İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda Tamer A., internetten tanıştığı 17 yaşındaki H.B. ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. İki genç bir gece geç saatte deniz kenarında buluşarak birlikte alkol aldı. İddiaya göre alkolün etkisiyle kendinden geçen genç kızı bir inşaata götüren Tamer A. burada zorla cinsel ilişkiye girdi. Bu olaydan sonra H.B.'yi 'evleneceğiz' diye kandırıp oyalayarak bir kaç kez daha ilişkiye giren Tamer A., şikayet üzerine gözaltına alındı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Ancak hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'ELİMİ BİLE SÜRMEDİM'

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıkan Tamer A. genç kıza tecavüz etmediğini savunarak şunları anlattı:

"Askerden izine gelmiştim. Bir gece beni aradı buluşmak istedi. Gece yarısı anne ve babası uyuyunca evden kaçarak benim yanıma geldi. Sahilde buluştuk. Biraz konuştuk. Bu sırada ailesi aradı. Sonra kendisini evine bırakmayı teklif ettim. Ancak korktuğu için gitmek istemedi. Ben de kendisini alıp bize götürdüm. O saatte onu sokakta yalnız bırakamazdım. Kendisine elimi bile sürmedim. Benden başka biriyle daha ilişkisi olduğunu öğrendim. Evlenmekten vazgeçince beni şikayet etti."

Duruşmaya katılan genç kız ise sanığın kendisine inşaatta zorla tecavüz ettiğini ileri sürerek, "Karşı koymaya çalıştım ama aldığım alkolün etkisiyle yapamadım. 'Evleneceğiz' dediği için kimseye bir şey söyledim. Bir kez de kendi rızamla ilişkiye girdim. Ancak şimdi şikayetçiyim" diye konuştu.

Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

AKILALMAZ BİR SEBEPLE ÜVEY OĞLUNU KATLETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şanlıurfa'nın'nın Siverek İlçesi'nde, kaybolduktan 2 gün sonra boş bir binada çuval içerisinde cesedi bulunan ve bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkan 4 yaşındaki Abdülkadir Yağmur'un, üvey annesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Üvey anne, "Babasıyla aramızdaki tek engeldi, o yüzden öldürdüm" dedi. Jandarmanın gözaltına aldığı üvey anne ile kendisine yardımcı olduğu iddia edilen kuzeni, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Siverek'in Kalfalar Köyü'nde Abdülkadir Yağmur, 10 gün önce evlerinin önünde kayboldu. Küçük çocuğun kaybolduğu haberi üzerine jandarma ve Acil Afet Kurtarma Müdürlüğü ekipleri, eğitimli köpeklerle birlikte köyde arama çalışması başlattı. 2 gün süren çalışmaların ardından küçük çocuğun salı günü köyün dışındaki boş bir binada, yarısı toprağa gömülü çuval içerisinde cesedi bulundu. Otopsiye gönderilen, göğüs ile karın bölgesinde 6 bıçak darbesi belirlenen küçük çocuğun vücudunda da dayak izlerine rastlandı. Otopsisi tamamlanan küçük çocuk köy mezarlığına defnedilirken, jandarma cinayete ilişkin 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan, aralarında küçük çocuğun yakınlarının da bulunduğu 5 şüpheli, sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. 

ÜVEY ANNE VE KUZENİ TUTUKLANDI

Cinayeti çok yönlü soruşturan jandarma, küçük Abdülkadir'in tüm yakınlarının ifadesine başvurdu, şüphelenilen kişileri tek tek sorguladı. Son olarak jandarma, elde ettiği deliller, aile fertlerinin ifadeleri ve daha önce gözaltına aldığı kişilerin sorgulamalarının ardından Abdülkadir'in babası Nusret Yağmur ile nikahsız olarak yaşayan 31 yaşındaki Zeliha Gürlüer ile kuzeni 29 yaşındaki Sinan Gürlüer'i gözaltına aldı. Jandarmada 2 gün boyunca sorgulanan şüpheliler, dün öğleden sonra geniş güvenlik önlemi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

'NUSRET'LE ARAMIZDAKİ TEK ENGEL OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜM'

Yaklaşık 13 saat boyunca adliyede kalan üvey anne, ilk etapta cinayeti işlediğine ilişkin suçlamaları kabul etmedi. Elde edilen delil ve bulguların önüne konulmasının ardından üvey anne Gürlüer, cinayeti işlediğini itiraf etti. Nusret Yağmur ile 2 yıl önce nikahsız olarak birlikte yaşamaya başladıklarını anlatan Zeliha Gürlüer, ifadesinde şunları söyledi:

"Birlikte yaşamaya başladıktan sonra Nusret, eski eşi ile görüşmüyordu. Ancak oğlu Abdülkadir bizim yanımızda kaldığı için son zamanlarda tekrar görüşmeye başladı. Eşimin de bana karşı soğuduğunu hissedince, Abdülkadir'den dolayı Nusret'in tekrar eski eşi ile birleşeceğini düşündüm. İkimizin arasındaki tek engel olduğu için Abdülkadir'i öldürmeye karar verdim. Olay günü Abdülkadir'i alıp, köyün dışındaki boş binaya götürdüm ve burada bıçakladım. Daha sonra, yardımcı olması için kuzenim Sinan'ı çağırdım. Sinan geldikten sonra cesedi bir torbaya koyup, toprağa gömdük" dedi.

Sinan Gürlüer ise cinayeti işlemediğini, sadece cesedin toprağa gömülmesine yardımcı olduğunu söyledi.

BEBEĞİ İLE CEZAEVİNE GİTTİ

Savcılık sorgulamaları tamamlanan Zeliha Gürlüer ile kuzeni, daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece, 'Kasten ve tasarlayarak adam öldürme' suçundan tutuklandı. Tutuklama kararının ardından üvey anne ile kuzeni ayrı araçlarla cezaevine gönderildi. Bu arada tutuklanan üvey anne Zeliha Gürlüer, yakınlarının kabul etmediği kucağındaki 9 aylık bebeği Halime ile birlikte cezaevine gitti.

ÖZ ANNE: İDAM EDİLSİN

Öldürülen küçük Abdülkadir'in öz annesi Songül Küçükterzi ise Zeliha Gürlüer'in daha önce de oğluna şiddet uyguladığını iddia etti. Küçükterzi, "Üvey annesinin katil olduğunu öğrenince hiç şaşırmadım. Daha önce de oğlumu dövmüştü. 4 yaşındaki küçücük bir çocuğa acı çektirerek öldüren bu cani kadının idam edilmesini istiyorum" diye konuştu.


BİR KADIN CİNAYETİ DAHA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Talihsiz kadını 4 çocuğunun gözü önünde 17 bıçak darbesiyle katletti

Kocaeli'nin Tavşantepe Mahallesi'nde işlenen tüyler ürperten cinayet iddiaya göre şöyle gelişti: 4 yıl önce boşandığı eşi, İnci Sezer'in (34) evine barışmak için gelen İsmail Şener (39), eski eşinin, "Müsait değilim ve seninle görüşmek istemiyorum" sözleri üzerine hakaret ederek tartıştı.

Bir fabrikanın mutfak bölümünde çalışan Şener kendisiyle barışmak istemeyen ve kapıyı kapatıp mutfağa kaçan İnci Sezer'i balkon penceresinden girip mutfakta 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan zanlı sakinleştirici ilaçlar kullandığını, cinayet sırasında önce İnci Sezer'in üzerine ekmek bıçağı ile yürüdüğünü ve elinden bıçağı aldıktan sonra hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. İnci Sezer'in kardeşi Sinan Sezer "Çocukların önünde annelerini katletmiş. Çocuklar sürekli 'annemizi babam öldürdü' cümlesini tekrarlıyorlar" dedi.

YURTTAN KAÇAN KIZA FUHUŞ TUZAĞI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN


[PAGE]İzmir'in  Buca İlçesi'nde yurttan kaçan 16 yaşındaki G.G. ile 22 yaşındaki A.D.'yi silahla tehdit ederek fuhuş yaptıran İ.A. ve H.C., polisin operasyonuyla yakalandı.

Ahlak Büro Amirliği'ne, iki kişinin yaşı küçük kıza fuhuş yaptırdığı ihbarının gelmesiyle çalışma başlatıldı. Ekiplerin araştırmalarının ardından İ.A. ile H.C.'nin, kız yurdundan kaçan G.G. ile A.D.'yi silahla tehdit ettikten sonra kendilerine ait evde zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Takip sonrasında Buca İlçesi'nde bulunan eve yapılan baskında, çeşitli suçlardan kaydı bulunan İ.A. ile H.C. yakalandı. Mağdur kızlardan G.G. ise Basmane semtinde bulundu. İki şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

İ.A. ve H.C. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

DÖVİZ BÜROSUNDA DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir Çankaya'daki Efes Döviz Bürosu, kimliği belirsiz bir silahlı soyguncu tarafından soyuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İşyeri sahibi Hasbi Tırış'ı ağır yaralayan soyguncu olay yerinden kaçarak kayıplara karştı. Hastaneye kaldırılan Tırış yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Döviz bürosunun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler de 9 yıl önce iki saldırgan tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü. Kaçan zanlılar geçen süreye rağmen yakalanamamıştı.

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında, Çankaya Semti Gazi Bulvarı 116 numarada bulunan Cengiz İşhanı'nın zemin katındaki Efes Döviz Bürosu'nda meydana geldi. Bir çalışanıyla birlikte dövüz bürosunda bulunan 55 yaşındaki Hasbi Tırış, hesapları kontrol ederken, içeriye giren kimliği belirsiz kişi belindeki tabancayı çıkartarak paraları istedi. İşyeri sahibi evli ve 4 çocuk babası Tırış paraları vermemek için direnmeye başlayınca elindeki tabancayı ateşleyen soyguncu Tırış'ı sol göğsünden yaraladı. Yaklaşık 10 bin TL'yi alan soyguncu işlek bir noktada bulunan döviz burosundan dikkat çekmemek için yürüyerek çıkıp onlarca kişinin arasından olay yerinden uzaklaştı.

Büroda görevli Pınar Şengün kısa süreli şok yaşarken silah sesine gelen çevredeki esnaf Tırış'ı kanlar içerisinde görünce durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekipleri Tırış'ı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Göğsünden vurulan Tırış hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay Yerin İnceleme ekiplerinin parmak izin aldıkları işyerinde, güvenlik kamerasının arızalı olması nedeniyle kayıt yapmadığı tespit edildi. Bunun üzerine çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenirken, bu görüntülerden soyguncunun eşkali tespit edilerek ekiplere dağıtıldı. Soyguncunun kimliğinin belirlenmeye çalışıldığının kaydeden güvenlik güçleri, yaklaşık 1.65 boyunda 40-45 yaşları arasında olan üzerinde kırmızı çizgili beyaz gömlekli ve siyah pantolan bulunan elinde kırmızı ve siyah 2 poşet taşıyan soyguncunun yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Büro çalışanı evli ve 1 çocuk annesi Pınar Şengün'ün ilk ifadesinde kapanış saatine yakın bir zamanda iş yerine gelen kişinin silahını çıkarıp para istediğini, buna tepki gösteren Tırış'ı silahla vurduğunu, Tırış'ın yere yığılmasının ardından soyguncunun kendisine yönelerek para istediğini, bunun üzerine verdiği bir miktar parayı poşete koyan saldırganın iş yerinden çıkarak hızla uzaklaştığını söylediği öğrenildi. Olayın duyulmasıyla birlikte döviz bürosuna gelen Tırış'ın kızı Zeynep Tırış'ın babasının ölüm haberiyle yıkıldı. Olay yerinde polislerden bilgi alan Zeynep Tırış'ın güçlükle ayakta durduğu gözlemlendi.

ESKİ SAHİBİ VE İŞYERİNİN MÜDÜRÜ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Efes Döviz Bürosu ve Cengiz İşhanı'nın eski sahibi Cengiz Çiftçi ile işletme müdürü Nevzat İşler de 26 Ekim 2002'de, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüş, çantaları da çalınmıştı. Kaçan zanlılar geçen süreye rağmen yakalanamamış, bir süre kapalı kalan döviz bürosu da daha sonra Çiftçi'nin varisleri tarafından devredilmişti.
 

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK ALKOLLÜ YAKALANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, uykudan uyanıp buzdolabından su yerine yanlışlıkla bira içen 6 yaşındaki Tahsin Emre Çakalcı, durumu farkeden anne ve babası tarafından hastaneye kaldırıldı.

Tedaviye alınan küçük çocuğun yapılan kan testinde 3.57 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olay, Kiraz İlçesi Yeni Mahalle Kelle Tepe Mevkii'ndeki evde dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Ev kadını 37 yaşındaki Nazife ve Kiraz Belediyesi'nde zabıta olan 42 yaşındaki İsmet Çakalcı çiftinin oğlu Tahsin Emre Çakalcı, gece uykusundan uyanıp su içmek için mutfağa gitti. Buzdolabını açan minik Emre, su yerine yanlışlıkla cam şişedeki ağzı açık birayı içti. Daha sonra yatağına uzanan küçük çocuğunun rahatsızlanması üzerine Çakalcı çifti, odaya gittiklerinde çocuklarının baygın halde sayıkladığını gördü ve kendi imkanlarıyla Kiraz Devlet Hastanesi'ne götürdü

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük çocuk ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kan testi yapılan minik Emre'nin 3.57 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. İstifra ettirilen ve midesi yıkanan çocuk daha sonra İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Minik Emre'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.