BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Evlilik vaadiyle iki kez dolandırıldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde bir kişi, evlilik vaadiyle bazı kişilerce üst üste 2 kez dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, polise başvuran Bayram Cıbır (48), evlilik vaadiyle ikisi kadın 5 kişi tarafından dolandırıldığını iddia etti. Evlenmek için önce M.D. isimli bir kişiden yardım istediğini ifade eden Cıbır, M.D’nin, yapacağı yardım karşılığında kendisinden 2 ton odun ve 1 ton kömür isteğini belirtti.

Kömür ve odun satın aldığı M.D’nin kendisini evlilik için aracı olacak bir kişiyle tanıştırdığını anlatan Cıbır, aracı kişiye 2 bin TL verdiğini, aracı vasıtasıyla tanıştığı kadına ise 2 bin TL değerinde takı satın aldığını ifade etti.

Kadının takıları aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu ileri süren Cıbır, zararının karşılanmasını istediği M.D’nin kendisine başka bir kadın bulmayı önerdiğini iddia etti. M.D’nin N.R. isimli başka bir aracı kişiyle kendisini tanıştırdığını anlatan Cıbır, bu kişinin de kendisine 2 bin 500 TL verilmesi halinde baldızı ile evlendirme teklifinde bulunduğunu söyledi.

Evlilik karşılığında, N.R’ye 2 bin 500 TL verdiğini, baldızı olarak tanıtılan C.T. adlı kadına da 6 bin 500 TL değerinde takı satın aldığını ileri süren Bayram Cıbır, C.T’nin de önceki kadın gibi takıları aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu iddia etti.

Evlenme girişimlerinde hayal kırıklığı yaşayan Cıbır, evlendirilmek vaadiyle toplam 13 bin TL dolandırıldığını ileri sürdü.

Eşinin 2007 yılında vefat etmesinin ardından Fatih Mahallesi’ndeki evinde yalnız yaşayan Cıbır’ın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.