BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.400,82
HABER /  GÜNCEL

İslamcı militanlar ayı inine saklanınca!

İslamcı militanlar saklanmak için kendilerine çok yanlış bir in seçmişlerdi. Ayı da inlerine giren adamları affetmedi.

Abone ol

Ayı militanları affetmedi. İki militan öldü, ikisi de yaralı kurtuldu.

Hindistan ve Pakistan'ı yıllardır birbirine düşüren ihtilaflı Keşmir'in Hindistan yönetimindeki bölümüne sızmaya çalışan militanlar, başlarına geleceklerden habersizdi.

AK-47'lerle sınırdan girmeye çalışan militanlar, gizlenmek için kendilerine çok yanlış bir mağara seçti.

Dev bir Himalaya ayısı, inini gizlenmek suretiyle işgal eden militanları affetmedi. İki militan ayının saldırısı sonucunda ölürken, diğer iki militan da yaralı olarak kurtulmayı başardı ve yakınlardaki Camu Keşmir eyaletindeki Srinagar'a kaçtı.

1989'dan Keşmir'in bağımsızlığı için Hindistan'a karşı mücadele eden İslamcı militanların başına ilk kez böyle bir şey geldiği belirtiliyor.

Polis, ayı saldırısı öncesinde militanların hazırladığı yemeklerin kalıntılarını da buldu. Polis memuru Faruk Ahmed, ölen Hizbul Mücahidin örgütü üyesi militanların isimlerini Muhammed Emin (Kayser) ve örgütün bölge komutanı Beşir Ahmed (Seyfullah) olarak açıkladı.

Srinagar savunma sözcüsü Albay Brar, "Her iki ceset de vahşi bir hayvan tarafından çok kötü yaralalarla kaplı halde bulundu, büyük ihtimalle bu vahşi hayvan bögede yaşayan siyah Himalaya ayısıydı. Saldırı öylesine şiddetliymiş ki militanların hayvana ateş edecek fırsatı olmamış" diye konuştu.

Doğa uzmanları, Keşmir'de yıllardır süren çatışmaların bölgedeki ayı ve leopar nüfusun azalttığını ve insanların silahlanmalarının hayvanlarla-insanların daha fazla karşı karşıya gelmesine yol açtığını söylüyor.