BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,96
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evlenmesine karşı çıktı kardeşini vurdu

22 yaşındaki Halil, 16 yaşındaki kız kardeşi ile evlerinde tartışmaya başladı. Sinirlenen Halil, kardeşinin katili oldu.

Abone ol

Kilis'te bir genç, tartıştığı kız kardeşini tabancayla öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, Halil Y. (22), Aslan Mahallesi Kavaf Çeşme Sokağı'ndaki evlerinde kız kardeşi C.Y. (16) ile tartıştı. Halil Y, bir süre tartıştığı kız kardeşine tabancayla 3 el ateş etti. Göğsünden yaralanan C.Y, olay yerinde hayatını kaybetti.

Halil Y, cinayetin ardından telefon ederek polise kız kardeşini öldürdüğünü söyledi. Olay yerine gelen polis, Halil Y'yi suç aleti tabancayla yakaladı.

Genç kızın cesedi, cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

C.Y'nin 2 gün önce evden kaçtığı ve polis tarafından bulunarak annesi Emine Y'ye teslim edildiği, dün de genç kızla erkek arkadaşının aileler arasında sözlendiği öğrenildi. Bu evliliğe karşı çıkan ağabey Halil Y'nin, olayı öğrenince İstanbul'dan Kilis'e geldiği kaydedildi.

Cinayetin genç kız ile ağabeyinin evlilik konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan kaynaklanmış olabileceği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.