BIST 10.056
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.422,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gençlerbirliği aradığı golcüyü buldu

Gençlerbirliği, Avustralya'nın Goald Coast Takımı'ndan Yeni Zelandalı milli golcü Shane Smeltz ile sözleşme imzaladı.

Abone ol

Gençlerbirliği, Yeni Zelandalı milli golcü Shane Smeltz ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen ve Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Enis Safi, yöneticiler Emin Eryılmaz, Sertaç Muratal ile Halil Erkman'ın hazır bulunduğu törende Shane Smeltz, kendisini 2 yıllığına Kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Basın Sözcüzü Enis Safi, Smeltz ile transferi hemen hemen kapattıklarını belirtti.

Avustralya'nın Goald Coast United takımından transfer edilen Smeltz, "Gençlerbirliği'ne geldiğim için çok mutluyum. Gerekli katkıyı yapmak istiyorum. Gençlerbirilği'nin özel ve güzel bir kulüp olduğunu gördüm. Elimden geleni yapmak ve karşılığını vermek istiyorum. Avustralya'dan son yıllarda Türkiye'ye gelen çok oyuncu vardı. Onlardan bilgi aldım. Burada her şeyin disiplin içinde idare edildiğini duydum ve buraya gelmemde bu çok etkili oldu" dedi.
Smeltz, daha sonra basın mensuplarına yeni formasıyla poz verdi.

Geçtiğimiz sezon ligde 28 maçta 21 gol atan Smeltz'in milli forma altında 33 maçta 17 golü bulunuyor. Smeltz, Dünya Kupası'nda Yeni Zelanda'nın İtalya ile 1-1 berabere kaldığı maçta takımının golünü atan isim olmuştu. Gençlerbirliği'nin 29 yaşındaki golcü oyuncunu bonservisi için 300 bin Avustralya Doları ödediği öğrenildi.