BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cemil Çiçek heyelan bölgesinde

Çiçek, Devlet Bakanı Özak ve Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile birlikte Gündoğdu beldesinde incelemelerde bulundu

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dün saat 16.30 civarında başlayan yağışların ardından, bugüne kadar alışılmamış bir şekilde heyelanla karşı karşıya kalındığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine tahsis ettiği Başbakanlığa ait özel uçakla Trabzon’a gelen ve buradan da karayolu ile Rize'ye geçen Çiçek, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile birlikte Gündoğdu beldesinde incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Cemil Çiçek, "Geceden beri çalışmalar aralıksız sürüyor. Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak sabah erken saatlerden beri zaten burada. Rize'deki diğer yetkililer de sıkıntıları en kısa zamanda bertaraf edebilmek için yoğun bir çaba içerisindedirler. İlave teknik ekipler geldi, gelmeye de devam ediyor'' dedi.

Bakan Çiçek, hala ulaşılamayan yerler olduğunu kaydederek ''Bu araziyi, şartlarını bilmeyenler ‘Bu saate kadar nasıl ulaşılamadı’ diyebilir. Eldeki tüm imkanlarla olayı tüm boyutuyla görebilmek için gerekli çalışmayı yaptık. Daha yukarı kısımlarda olup bitenleri görebilmek için de bir çalışma yapacağız. Şu an itibariyle 11 vatandaşımızı maalesef kaybettik. 6 yaralının durumu iyi. Afet bölgesindeki vatandaşların mağdur olmaması için Rize Valiliği bünyesindeki yurtlar ve öğretmenevini barınma için hazır hale getirildi. Yemek ve diğer ihtiyaçlar da gideriliyor. Parasal sorunumuz yok. Gerekli harcamalar Ankara'dan gönderiliyor, bundan sonra da gönderilecek. Şu an için en acil konumuz bu durumu biraz olsun normale döndürebilmek” diye konuştu.

Vatandaşlardan yeni yağış tehlikesine karşı duyarlı olmalarını da isteyen Bakan Çiçek “Valiliğimizin ve ilgili birimlerimizin açıklamalarına itibar ederek, ‘Bir şey olmaz’ demeden, en azından bir iki gün Valiliğimizin hazırladığı imkanlardan istifade etmelerini istiyoruz. Bölgeyi olabildiğince tahliye edebilirsek hem çalışmaları daha kolay yapabiliriz hem de bir risk söz konusu olursa bunu daha rahat önlemiş oluruz. İşin bu şekilde neticelenmesinde önceden yapılmış bir uyarı olmasının getirdiği faydayı da görmüş olduk. Felaketin boyutu biraz daha yukarıda olabilirdi, bu kadarla sınırlı kaldı. İnşallah bu kadar da olur'' şeklinde konuştu.
Bakan Cemil Çiçek daha sonra beraberindekilerle birlikte askeri helikopterle bölgeyi yukarıdan gözlemledi.