BIST 10.072
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uludağ'daki kapatılan tesisler açılacak mı?

Çevre ve Orman bakanlığı süre tanıdı. İşletmeler o sürede eksiklikleri gidermeyince tahsis belgeleri iptal oldu.

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki bazı işletmelerin tahsis belgesinin iptaliyle ilgili olarak, ''Uludağ'da mutlaka iyiye doğru bir gidiş olacak'' dedi.

Vali Harput, gazetecilerin ''Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 4916 Sayılı Kanun kapsamında Uludağ'daki işletmelerin bazılarının tahsis belgesini iptal etmesi''yle ilgili görüşlerini sorması üzerine, Uludağ'daki sürecin devam ettiğini söyledi.

VERİLEN SÜREDE EKSİKLER GİDERİLMEDİ

Harput, konuyla ilgili şunları kaydetti: 

''Ruhsata aykırılıklar dolayısıyla daha evvel düzeltilmesi için kendilerini süre verilen işletme sahipleriyle Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde, o sürenin dolmasını müteakip yaptıkları tespitlere göre, bu işlemi tamamlamadığı tespit edilen işletmelerle alakalı böyle bir yola başvurduklarını ifade ettiler. Süreç bitmiş değil, devam ediyor. Ama Uludağ'da mutlaka iyiye doğru bir gidiş olacak.''

Vali, ''Bunun telafisi konusunda bir arayış içerisindeler. İlin valisi olarak 'bakanlıkla bu konuya ilişkin nasıl bir çözüm bulunabilir' diye görüşmelerimizi sürdürüyorum. Umarım doğru bir çözümde buluşacağız. Bu iş, bugünden yarına bitecek bir şey değildir. Yargı, idari yargı ve diğer boyutlar var. Onun için ciddi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.'' dedi.