BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  GÜNCEL

Evlatlar niye katil oluyor?

Bir hafta içinde iki büyük şok. Her ikisi de üniversite öğrencisi iki kız. Kurban ise anneler. Uzmanlar cinayetlere mercek tuttu:

Abone ol Biri Hukuk Fakültesi öğrencisi, diğeri Halkla ilişkiler...
Her ikisi de eğitimli... Kurbanları ise anneleri oldu. Türkiye bu iki cinayet ile şok yaşadı.


Gençlere ne oluyor?
En kutsal varlık olan anneye bu vahşet nasıl uygulanıyor?

Psikologlar her iki cinayeti değerlendirdi.
Temel neden olarak ortaya aile içi şiddet çıkıyor. Diğer bir önemli neden ise parçalanmış aileler. Her iki cinayetteki ortak nokta da bu...

Doç.Dr. Zepnep Hamamcı, bu tür aile yapılarının çocuklarda saldırgan davranışlara neden olabileceğini söylüyor. Hamamcı, bu iki genç kızın da parçalanmış aile yapısına sahip olmasının dikkat çekici olduğunu belirtiyor. 

Gaziantep Ünv. Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Hahamcı, televizyon gibi iletişim araçlarındaki şiddeti de önemli bir etken olarak sayıyor.

Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Savaş da, hayatta en değerli varlık olan anneyi öldürmenin, mutlaka üzerinde psikiyatrik açıdan durulması gereken bir tablo olduğunu söyledi.

Savaş, şöyle konuştu:

"Burada annesini öldürmüş iki genç hanım var. Hayatta en değerli varlık olan anneyi öldürmek, üzerinde mutlaka psikiyatrik açıdan durulması gereken bir tablodur. Şüphesiz böyle bir inceleme sonucunda herhangi bir hastalıkla karşılaşmamak da mümkündür. Ama, yine de böyle bir tabloda psikiyatrik bir hastalığın olup olmadığı araştırılmalıdır."