BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Ev hanımına çocuk teşviki!

Ev hanımları gibi çalışmayan kadınlara yönelik destek modelleri de devreye giriyor, ev hanımlarına çocuk teşviki geliyor...

Abone ol

Hükümetin nüfusun yaşlanması sebebiyle üzerinde çalıştığı çocuk teşviklerinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Özel sektöre verilmesi düşünülen teşviklerin rekabet gücünü azaltmamasına dikkat edilecek.

Ev hanımları gibi çalışmayan kadınlara yönelik destek modelleri de devreye girecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çocuk teşviklerinde tartışılmayan konunun olmadığını belirterek, “Nakit de var. Sadece çalışan değil, genele de bakıyoruz. Eğitim ilişkisine bakıyoruz. Bütçe açısından etkilerine bakıyoruz. Bütün ülkeleri inceledik, kendimize uygun politikalar geliştiriyoruz. Sadece maddi teşvikler olmayacak. Esnek çalışma saatleri üzerinde de duruyoruz. Yarı zamanlı çalışma, eğitim hayatında gençlerin kadının hayatını kolaylaştırıcı tedbirler gibi çok sayıda öneri var.” dedi.

BAŞKA TEŞVİKLER DE VAR

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bir grup ekonomi muhabirine çocuk ve yaşlı teşviklerinin yanı sıra çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yılmaz, yaşlı nüfusun yük olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti. 10. Kalkınma Planı’nda yaşlılarla ilgili özel ihtisas komisyonunun yer alacağını belirten Yılmaz, yaşlıları daha üretken dinamik hale getirmenin önemli olacağını kaydetti. Yaşlılar için kurulacak özel komisyonda akademisyen ve uzmanların yer alacağını bildirdi. Komisyonun çalışması doğrultusunda yaşlılara yönelik bazı destekler üzerinde duruluyor. Örneğin çocuğunu bakıcısına değil, kayınvalidesine bırakanın desteklenmesi gibi modeller geliştirilecek. Bunun için farklı ülke modelleri de incelenecek. Çözüm sürecinin yatırımlara etkisini “Huzurun adı bile yetti” sözleriyle özetleyen Yılmaz, teşvik başvurularında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yer aldığı 6. bölgede yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 200 artış olduğunu bildirdi.