BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Dünyanın ilk Engelsiz Meslek Lisesi hizmete giriyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Engelsiz Meslek Lisesi projesi kapsamında yapılacak okulun protokol imza törenine katıldı. Avcı, "Çocuklarım...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Engelsiz Meslek Lisesi projesi kapsamında yapılacak okulun protokol imza törenine katıldı. Avcı, "Çocuklarımızın gözündeki o ışıltının Türkiye’ye ve bütün okullarımıza yayılması için bu toplantının bir işaret görevi göreceğine inanıyorum. İmzalanacak olan protokolle bir değil, birkaç değil bir dizi okulumuzun temellerini atmış olacağız" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Serebral Palsili Çocuklar (SERÇEV) Derneği arasında düzenlenen ’Engelsiz Meslek Lisesi’ protokolünün imza töreni Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve SERÇEV Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan katıldı. Avcı, yaptığı konuşmada, "Bugün tanıştığım çocuklarımızın gözündeki o ışıltının Türkiye’ye ve bütün okullarımıza yayılması için bu toplantının bir işaret görevi göreceğine inanıyorum. Bugün imzalanacak olan protokolle bir değil birkaç değil bir dizi okulumuzun temellerini atmış olacağız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu konuda üzerimize düşen her neyse durumdan vazife çıkararak bu konularda sizlerle el ele çalışmayı arzu ediyoruz" dedi.
Annelerin ve babaların yaşadığı sorunlara dikkati çeken Avcı, bu sorunların birlikte aşılabileceğinin bütün Türkiye tarafından öğrenilebilmesi için basın mensuplarından ilgi beklediğini söyledi.
Serebral palsili öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları gezen ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Avcı, öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin Avcı’dan tablet bilgisayar talebi oldu.
Serebral Palsili bir öğrencinin ağabeyi Veli Can Kaya, "Bu okul olmasaydı kardeşimin diğer çocuklarla kaynaşması zor olacaktı. Buradaki özen başka bir yerde yok ve bütün çocuklarla ayrı ayrı ilgileniliyor. 5 yıldır buradayız ve memnunuz. Anaokulundan beri kardeşim burada eğitim görüyor" dedi.
(İHA)