BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  DÜNYA

Pakistan’da Başkan değişmedi

Pakistan Müslümanları Birliği Partisi Lideri Navaz Şerif, Pakistan’da 3. kez başbakanlık koltuğuna oturacak. <br/>Pakistan’da Cumartesi günü...

Abone ol

Pakistan Müslümanları Birliği Partisi Lideri Navaz Şerif, Pakistan’da 3. kez başbakanlık koltuğuna oturacak.
Pakistan’da Cumartesi günü düzenlenen ülkenin ilk demokratik seçimlerinde koltukların büyük çoğunluğunu kazanan Pakistan Müslümanlar Birliği (PML-N) Lideri Navaz Şerif (63), kariyerinde 3. defa başbakanlık koltuğuna oturmak için hazırlanıyor. Ülke genelinde en az 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarının yaşandığı kaydedilen hafta sonu seçimlerinin ardından açıklama yapan Navaz Şerif, meclisteki 272 koltuktan 125’ ini lideri olduğu PML-N partisinin kazandığını bildirdi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Devlet Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray aracılığıyla yayınlanan tebrik mesajında, ’Pakistan’ın demokratikleşme sürecinde çok önemli bir mihenk taşı olan bu tarihi barışçıl halk gücünün şeffaf bir şekilde devrinde ABD’nin tüm Pakistanlıların yanında yer aldığı’ belirtildi.
1999 yılında Pervez Müşerref’in liderliğindeki bir darbeyle görevinden alınan ve bir müddet sürgün hayatı yaşayan Navaz Şerif’in, bu hafta kariyerindeki 3. başbakanlığını ilan etmesi bekleniyor. Lideri olduğu PML-N partisinin, kendi içindeki çoğunluğu yakalayamaması durumunda ise diğer küçük partilerin desteğini alarak hükümeti yeniden kurabilecek güce ulaşacağı düşünülüyor. Direkt seçimle kazanılan 272 koltuğun yanında 70 koltuğun da azınlık adayları ve kadınlar için ayrıldığı Pakistan Meclisi’nde toplam koltuk sayısı 342’ye ulaşıyor. PML-N Bilgilendirme Sekreteri Müsahidullah Han, ülkede var olan problemleri çözmek için partinin mutlaka hükümeti kurmak istediğini kaydetti. Var olan problemler arasında daha çok terör eylemleri ve mezhep çatışmalarının dikkat çektiği ülkede 3. defa başbakanlığı ilan edecek Navaz Şerif’in Hindistan konusundaki tutumlarının ne olacağı ise merakla bekleniyor.
(İHA)