BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  DÜNYA

Jandarmadan sahte polis operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri, Büyükçekmece ve Silivri’de kendilerine polis süsü vererek araçları yağmalayan ve uyuşturucu satış...

Abone ol

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri, Büyükçekmece ve Silivri’de kendilerine polis süsü vererek araçları yağmalayan ve uyuşturucu satışı yapan şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, şahıslarla birlikte sahte polis ekipmanları da ele geçirildi. Sahte polis operasyonu, jandarma kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri ve Büyükçekmece’de uyuşturucu madde ticareti ve hırsızlık yapan, otoyollarda kendilerine polis süsü vererek araçlarını yağmalayan şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan takip sonucunda çete üyesi 9 şahsın kimlik bilgilerine ulaşıldı. Operasyon için düğmeye basan ekipler 8 Mayıs sabahında 8 adres eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, şahıslarla birlikte 1 tabanca, suç faaliyetlerinde kullanılan bir otomobil, 1 biber gazı, 5 adet polis gömleği, şapkası ve yeleği, kendilreine polis süsü vermek için kullanılan seyyar tepe lambası ve çeşitli dökümanlar ele geçirildi. Nefes kesen operasyon, jandarma kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.
Yakalanan zanlıların çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenilirken, ifadeler doğrultusunda 30 faili meçhul olay da aydınlatıldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.