BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ev bütçesine uyar...

Dacia’nın gelişmekte olan ülkelere yönelik ürün portföyü yeni donanımlarla zenginleşiyor.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl satışına başlanan Logan firmanın en önemli silahı. Firma bulunduğu pazardaki iddiasını yenilemek için Logan’a dizel motor ekledi.

Logan 1.5 dCi olarak tanımlanan araçta ikinci nesil common-rail teknolojili K9K kodlu ünite görev yapıyor. Bu motor daha önce Renault ürün gamındaki Clio, Kangoo, Modus, Megane ve Scenic modellerinde de kullanılmıştı. 4000 d/d’de 65 HP güç üreten motorun torkuysa 2000 d/d’de 160 Nm olarak açıklanıyor. Logan 1.5 dCi fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s hıza 15.5 saniyede ulaşıyor. Son hızıysa 155 km/s. 
     
Ailenin ekonomisti 100 km’de şehir içi kullanımda 5.8 litre, şehir dışı kullanımda 4.3 litre, karma kullanımdaysa 4.8 litrelik tüketim ortalamasına sahip. 
     
Motorun böylesine düşük yakıt tüketimi değerleri sunmasının en büyük sebebi ikinci kuşak common-rail teknolojisinde gizli. Bu sistem silindirlere otomobilin devriyle bağlantılı olarak asgari düzeyde yakıt enjekte ederek tüketimin düşük gerçekleşmesini sağlıyor. 
     
Motor aynı zamanda, her bir enjektör için ayrı ayrı avans ve püskürtme basıncı kontrolü sağlayan bir sisteme sahip. Sürekli kendi kendini kontrol eden bu sistem sayesinde ön enjeksiyon debisi motorun ömrü boyunca sürekli olarak otomatik bir biçimde yeniden ayarlanıyor. Otomatik gerçekleşen tüm bu işlemler gürültü seviyesinin düşmesi ve çevreyi kirleten gazların miktarının azaltılması olarak tüketiciye yansıyor. K9K kodlu motorun bir diğer önemli özelliğiyse hafifliği.
     
Alüminyumun yoğun olarak kullanıldığı motor 127 kg’lik ağırlığıyla dikkat çekiyor. Dizel Logan’da benzinli kardeşlerinde kullanılan JH3 kodlu manuel şanzıman görev yapıyor. Ancak dizel versiyonun yüksek torku sebebiyle ön ve arka akslar dizel kardeşlerine göre güçlendirilmiş. Logan’ı Ambiance, Ambiance Pack ve Laureate ismindeki üç farklı donanım seçeneğiyle satın alabilirsiniz.