BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Bonozede yine bekleyecek

İmar Bankası’ndan bono alanlara yapılacak ödeme için önce temyiz süreci beklenecek.

Abone ol
Sonuç değişmezse, tek tek dava açılmasını beklemek yerine, düzenleme yapılması tercihi ağır basıyor.
 
İmar Bankası’ndan bono alanlara nasıl ödeme yapılacağı netleşmeye başladı. Danıştay 13. Daire’nin kusuru nedeniyle tazminat ödemeye mahkum ettiği BDDK ve SPK önce temyize giderek, karara itiraz edecek. Bu konudaki adımın da bugünlerde atılması bekleniyor.

Eğer bu adımdan sonuç alınamazsa, İmar Bankası’ndan elinde bonosu olanlar mevcut durumda tek tek dava açacaklar. Ancak, hükümetin bu konuda bir düzenleme yapması bekleniyor. Bu durumda bono sahiplerinin dava açmasına gerek kalmayacak. Hükümet kanun hükmünde kararname ile ödemeleri düzenleyecek.

Konuyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de önlerinde düzeyini görmedikleri, tam hesabını yapamadıkları büyük bir maliyet olduğunu açıklamıştı.

22 bin 92 bono sahibini ilgilendiren ödemelerin toplam tutarı ise 1 katrilyonu buluyor. Aynı zamanda bir buçuk yıllık faiz tutarının da ödenmesi gerekecek.

Bu arada Danıştay, İmar Bankası’na el konulmadan 1 ay önce off-shore’dan mevduat hesabına geçiş yapanların hesaplarında, kusurlu bir durum yoksa zararın mevduat hesabındaki tutar kadar ödenmesine karar verdi.

Bu tutara dava tarihinden itibaren yasal faiz işletilecek. Başbakanlık ve TMSF kararı temyiz ederse dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na gidecek.