BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,43
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Volvodan İskandinav lüksü

Volvo, yeni S80 ile ''İskandinav Lüksü''nü otomobil severlere sunmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Volvo'dan yapılan açıklamaya göre, yeni Volvo S80, ilk olarak 28 Şubat'ta Cenevre Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda sergilenecek.  
   
Volvo Cars Yönetim Kurulu Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Fredrik Arp, yeni Volvo S80'in rekabetin çok çetin ve müşteri beklentilerinin çok yüksek olduğu son derece zor bir pazara adım attığına işaret ederek, ''Biz şimdi, çok özel bir araç ile bu pazar diliminde en iyisine meydan okuyoruz. Bu araç, bizim ''İskandinav Lüksü'' diye adlandırdığımız, her bir detayı kullanıcı memnuniyeti akılda tutularak tasarlanmış, temiz ve şık hatları, akıllı fonksiyonelliği ile ışıldamaktadır'' dedi.
   
Yeni S80'in motor yelpazesinde bir V8, bir de tamamen yeni olan altı sıralı silindirli motor yer alıyor. 
   
Yeni S80, uyumlu hız sabitleyicisini, çarpışma uyarısı ve fren desteği özelliğiyle sunan ilk Volvo modeli olarak dikkat çekiyor.
   
Volvo S80'in bir dizi akıllı fonksiyona sahip geliştirilmiş PCC (Personal Car Communicator - Kişisel Araç İletişimi) uzaktan kumanda aleti, sürücü araca girmeden önce güvenlik durumunu, örneğin aracın kilitli veya alarmın devrede olup olmadığını kontrol edebiliyor.

Aracın içinde gizlenmiş birisi varsa, bir nabız sensörü sürücüyü uyarıyor.