BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Etiyopya'daki uçak kazası sonrası Çin alarma geçti

Dün Etiyopya'da 157 yolcunun ölümüne neden olan Boeing kazası sonrası Çin alarma geçti. Boeing uçuşları durdurdu.

Abone ol

Dün sabah Etiyopya'yan gelen kaza haberi sonrası Çin alarma geçti. Etiyopya hava yolarına 4 ay önce teslim edilen Boeing 737 Max tipi uçak Kenya'ya giderken yere düşmüş ve kurtarılan hiç kimse olmamıştı.

Düşen uçakta en az 35 farklı ülkeden de yolcu bulunyordu. Bunlardan 8'nin Çin vatandaşı olması üzerin Çin hükümeti harekete geçti. Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Boeing 737-8 modelinin geçen yıl ekim ayındaki Endonezya kazasından sonra 2. defa Etiyopya'da kazaya karıştığı belirtilerek, iki kazanın benzer sorunlar nedeniyle gerçekleştiğine dikkat çekildi. 

Firmarala talimat gönderildi
"Görünmeyen güvenlik sorunlarına sıfır tolerans" temelinde Çin sivil havacılık uçuşlarının güvenliğini temin etmek ve güvenlik risklerinin sıkı şekilde yönetimini sağlamak için, ülkedeki Boeing 737-8 model uçakları kullanan tüm ulaştırma firmalarına yerel saatle 18.00'a kadar ticari uçuşları durdurması talimatı gönderildiği ifade edildi. 

Amerikan Federal Havacılık İdaresi ve Boeing firmasıyla iletişim kurulacağını kaydeden idare, uçuş güvenliğiyle ilgili önlemlerin temin edilmesinden sonra uçuşların tekrar başlatılmasına yönelik duyuru yapılacağını bildirdi. 

96 adet Boeing 737 var
Çin Sivil Havacılık İdaresi verilerine göre yerel ulaşım şirketlerinde 96 adet Boeing 737 tipi yolcu uçağı bulunuyor.