BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  SAĞLIK

Damla sakızının insan vücuduna bilmediğiniz faydaları

Dünyada ilk kez ilaç niyetine kullanılan damla sakızın günümüzde birçok faydaları bulunuyor. İşte kokusu ve tadıyla çoğu kişi tarafından sevilen damla sakızın bilmediğiniz faydaları...

Abone ol

İsmi geleneksel olarak sakız ağacından gelen, Türk mutfağı ve Yunan mutfağında ve ayrıca ilaç yapımında kullanılan bir reçine olan damla sakızı,  sakız ağacından elde edilen bir reçinedir. Ancak aslında sıvı olan damla sakızı, güneşte kurutularak sert ve dağılgan yarı saydam damlacıklar haline getirilir. Çözücü ve ferahlatıcı maddeler bakımından zengin olan damla sakızı, Türk mutfağında kahve ve tatlı yapımında ham madde olarak kullanılır.

İşte insan sağlığına birçok yararı bulunan damla sakızın faydaları...

Damla Sakızın faydaları

- Çözücü madde sayesinde mide de yaşanan reflü ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.

- Toz halindeki damla sakızını bal ile karıştırarak tüketildiğinde solunum hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. Özellikle enfeksiyon kapmış boğazı ve akciğeri temizler.

-Balgam söktürücü etkisi ile boğazdaki enfeksiyonu atar. Akciğer kanseri riskini azaltır.

- Yüz felci ya da çene kasılmaları içinde doğal tedavi olarak kullanılır.Sert bir halde çiğnendiğinde baştaki tüm kasların aynı oranda çalışmasını sağlar. Sinirleri rahatlatır.

- Antiseptik etkisi sayesinde dişlerdeki mikrop oranını azaltır. Adeta bir diş fırçası ve macunu görevini aynı anda yapar. Ağız kokusunu önler dişleri beyazlatır.

- Yapılan araştırmalarda damla sakızının kısırlık tedavisinde etkili olduğu ortaya çıkarılmıştır. Vücuttaki tüm toksinleri idrar yolu ile atma özelliği olan damla sakızını çocukların çiğnememesi tavsiye edilir. Ayrıca bir uzmana danışılmadan sert olarak tüketilmemelidir.