BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
POLİTİKA

Ethem Sancak, Doğu Perinçek'in ekibiyle Rusya'ya gitti! Şule Perinçek de var

RUSYA'nın mansız destekçisi Doğu Perinçek, Rusya'ya bir heyet gönderdi. Eşi Şule Perinçek'in de olduğu Vatan Partisi heyetinde işadamı Ethem Sancak'ın da olması dikkat çekti. Perinçek dün, Rusya'nın Kırım işgalini Hz. Muhammed'in Uhud ve Bedir savaşlarına benzetmişti...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Moskova’ya yaptığı ziyarette iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğunu söyledi. Rusya’ya açıktan destek verdiklerini belirten Perinçek, parti heyetinin de Moskova’ya ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Perinçek heyette ünlü iş insanı Ethem Sancak’ın da bulunduğunu belirtti. Rusya’nın Türkiye’nin tutumunu onaylamadığını ifade eden Perinçek şöyle konuştu:

“Bizim parti dün heyetimiz Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler. Rusya’nın Sayın Tayyip Erdoğan’ın tutumlarını vefalı bulmadığını söyleyebilirim.

Parti heyetinden aldığım bilgileri şimdi açıklamayacağım. İstanbul Ruslar için çok kıymetli. Türkiye’nin dostluğu da çok kıymetli. Niye İstanbul’u değil de Belarus’u seçiyor? Bu da Türkiye’ye bir mesaj. ‘Sen benim güvenimi sarstın’ diyor.”

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini Bedir ve Uhud savaşına benzetti

Doğu Perinçek, programda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını değerlendirirken İslam'a ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e iftira attı.  "Savaşa hayır" sloganını da saçma bulduğunu belirten Perinçek, Rusya'nın savaşını Hz. Muhammed'in zulme karşı yaptığı savaşlara benzeterek şu ifadeleri kullandı: "Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır."

Sitene Ekle