BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Esnaf Öcalanı dinlemedi

Hakkari'de, Öcalan için kepenklerini indirmeleri beklenen esnaf, dükkanlarını açarak işbaşı yaptı.

Abone ol

Hakkari'de, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edilişinin yıldönümü nedeniyle kepenklerini indirmeleri beklenen esnaf, sabah saatlerinde dükkanlarını açarak işbaşı yaptı.

Sabah erken saatlerde değişik cadde ve sokaklardaki bazı dükkanların kapalı olduğu şehir merkezinde, ilerleyen saatlerde bütün esnaf işyerlerini açarak işbaşı yaptı. Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat ve İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik'den oluşan heyet sabah saatlerinde çarşı merkezindeki esnafı tek tek işyerlerinde ziyaret ederek sohbet etti.

Yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet ederek onların sorun ve sıkıntılarını dinleyen yetkililer, esnaflar ikram ettiği çayları da içti. Heyet üyeleri, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Reşit Tatlı ile Harp Malulü Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman'ı da ziyaret etti.

Geçen yıl 15 Şubat tarihinde kepenklerini indiren esnafın işyerlerini tekrar açmaları için İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri trafik ve zırhlı araçlardan anonslar yapmıştı. Polis ekiplerinin araçlarla cadde ve sokaklarda tur atarak dükkanlarını açmaları yönünde yaptıkları tüm anonslara rağmen esnafların büyük bir çoğunluğu işlerlerini açmamıştı.