BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  SAĞLIK

Anne adaylarına uyarı!

İngiltere'de yapılan bir araştırma düzenli balık yiyen hamile kadınların çocuklarının daha zeki olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

“Hamilelik sırasında düzenli ve dengeli olarak balık tüketen kadınların çocukları, akranlarına göre zihinsel ve sosyal açıdan daha fazla gelişiyor”... Bu bulgu İngiltere’de yapılan bir araştırmaya ait. Haftada 1-2 kez balık yenmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, omega-3 açısından zengin balıkların tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, hamileliğinde düzenli balık ve deniz ürünleri tüketen kadınların çocuklarının, zihinsel ve sosyal beceriler açısından, akranlarına göre daha ileri düzeyde olduğunu ortaya koydu.

Araştırma kapsamında 11 bin 875 kadına, balık tüketimleri konusunda sorular yöneltildi.

Ve sorulara verilen cevaplar ışığında, doğum sonrasındaki 7-8 yıl boyunca, çocukların iletişim becerileri, el-göz koorinasyonu ve IQ’ları test edildi.

Ailelerin sosyo-ekonomik durumlarını da hesaba katan araştırmacılar, haftada 340 gramdan az balık tüketen kadınların çocuklarında, sözel becerilerin % 48’lik bir oranla daha düşük olduğunu tespit etti.

Çocuk bekleyen kadınlara haftada bir ya da iki kez balık yemelerini tavsiye eden uzmanlar, sadece ton balığı gibi belli tip balıkların yenilmesine şiddetle karşı çıkıyor.

Araştırmacılar, omega-3 açısından zengin sayılan somon, uskumru, sardalya gibi balıkların tercih edilmesinden yana.

Araştırmacılar, bu sayede bebeğin sadece ana rahmindeyken değil, anne sütü aracılığıyla da balık yağı ihtiyacını giderebileceğini ifade ediyor.