BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  GÜNCEL

İDOdan 5 yeni deniz otobüsü

İDO tarafından sipariş edilen 5 yeni deniz otobüsünden 2’sinin Singapur’da teslim alındığı bildirildi.

Abone ol

İDO’dan yapılan yazılı açıklamada, merkezi Hollanda’da bulunan Damen Shipyards Group tarafından inşa edilen deniz otobüslerinin teslim törenine İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Damen Proje Müdürü Flor in’t Veld, Damen Üretim Direktörü Henk van Herwijinen’in katıldığı kaydedildi.

“Burak Reis” ve “Kemal Reis” adı verilen deniz otobüslerinin Mart ayı başında, yapımı devam eden 3 deniz otobüsünün de Haziran ayında seferlerine başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Çınarcık, Avşa-Marmara Adası, Esenköy gibi uzak hatlarda kullanılacağı belirtilen deniz otobüslerinin her birinin 7.5 milyon dolar bütçeli olduğu kaydedildi.

Yeni nesil deniz otobüslerinin Marmara Denizi’nin şartlarına göre fonksiyonları güçlendirilerek İDO için özel olarak tasarlandığı belirtilen açıklamada, 449 yolcu kapasiteli ve 30 deniz mili/saat seyir hızına sahip yeni deniz otobüslerinin, özellikle yaz aylarında dış hatlardaki bagaj yoğunluğuna çözüm getireceği, engelli vatandaşlara rahat seyahat imkanı sağlayacağı, az yakıt tükettiği için ekonomik ve çevre dostu oldukları bildirildi.

Açıklamada, Singapur’da inşası devam eden 3 yeni deniz otobüsünün yanında, Pendik-Yalova hattında çalışacak 2 adet hızlı feribotun inşa çalışmalarına başlandığı kaydedildi.