BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Eskişehiri telaşlandıran uçak

Bu da olsu Eskişehir'de bir uçak havada mahsur kaldı. Yaklaşık 2 saattir havada dolanıp duran uçak rahat bir nefes aldırdı.

Abone ol

Tekerlek takımının açılmasında arıza yaşanan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokuluna ait eğitim uçağının havada yaklaşık iki saat mahsur kaldı. İçerisinde 6 kişinin bulunduğu uçak gerekli önlemlerin alınmasının ardından güç bela havaalanına inmeyi başardı. 

İçinde eğitmen pilotlar ve AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencisi 6 kişinin bulunduğu bir eğitim uçağı yaklaşık 2 saat önce havalandı. Eğitimin ardından iniş yapmak isteyen pilotlar, uçağın tekerlek takımlarını açmak istedi, ancak burada sorun yaşandı. Durumu kuleye bildiren pilotlar, hava alanını pas geçerek tekrar havalandı.

ESKİŞEHİR'DE HEYECANLI DAKİKALAR

Durum, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'ye bildirildi ve ilgili kurumlardan yardım istendi. Bunun üzerine hava alanına 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama Kurtarma, İl Sivil Savunma, çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis sağlık ekibi geldi.

YAKIT AZALDI TELAŞ KATLANDI

Yakıtının az kaldığı öğrenilen eğitim uçağının ön tekerlek takımını açmadan hava alanına indirilmesine çalışılacağı öğrenildi. İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, 1. Hava Kuvveti Komutanlığından yetkililer ile AÜ Rektörü Prof. Sürmeli de hava alanına geldi.

Öte yandan görevliler, basın mensuplarının hava alanına girmesine izin vermedi.

UÇAK SORUNSUZ İNMEYİ BAŞARDI

İçerisinde 6 kişinin bulunduğu uçak gerekli önlemlerin alınmasının ardından güç bela havaalanına inmeyi başardı.