BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  SPOR

MHK Kölnde protesto edildi

Avrupa Ultraaslanlar, Köln'de Futbol Federasyonu temsilciliği önünde Merkez Hakem Kurulu'nu protesto etti.

Abone ol

Avrupa Ultraaslan Grubu, Almanya'nın Köln kentindeki Futbol Federasyonu temsilciliği önünde Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) protesto etti.

Avrupa Ultraaslan Grubu, Almanya'nın Köln kentindeki Futbol Federasyonu temsilciliği önünde Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) protesto etti.


Akşam saatlerinde temsilcilik önünde toplanan 50 kadar taraftar, başkan Oğuz Sarvan ve MHK aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra federasyon önüne çelenk bırakan taraftarlar, “Oğuz Sarvan istifa” yazılı pankart astılar.

Grup adına basın açıklaması yapan Halil Kemençe, Galatasaray ile Kayserisppr arasında yapılan lig maçında hakem hatalarının zirveye çıktığını belirterek, bu durumu protesto ettiklerini söyledi.

Protesto amaçlarının, takımları lehine düdük çalınmasını istemek olmadığını dile getiren Kemençe, “Bizim isteğimiz futbol kurallarının ve cezai müeyyidelerinin herkese aynı şekilde uygulanması ve adaletin tüm takımlarımıza eşit şekilde dağıtılmasıdır” dedi.

Bu isteklerini Oğuz Sarvan başkanlığındaki MHK ve hakemlerin yerine getirmekten yoksun olduklarını öne süren Kemençe, “Hakemleri kendilerine çeki düzen vermeye davet ediyoruz. Elbette hata her zaman olacaktır. Fakat hiçbir hakemin art niyetli olmaya ve futbolculara karşı şartlanmış olarak sahaya çıkarak tribünleri tahrik etmeye hakkı yoktur. Federasyon hakemlerden memnun olabilir, fakat biz memnun değiliz. MHK ve Oğuz Sarvan'a güvenmiyoruz. Bir an önce istifa etmesini istiyoruz” diye konuştu.