BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Eski yıldız klubüne hoca olmaya talip

Glenn Hoddle ikinci kez Tottenham menajeri olmaya istekli. Hoddle'ın adı, Pazartesi günü görevden alınan, Andre Villas-Boas'ın yerine geçmesi muhtemel isimler arasında yer alıyor.

Abone ol

İngiliz futbolunun eski bir yıldızı Premier Lig'e menajer olarak dönmek istiyor.

Glenn Hoddle ikinci kez Tottenham menajeri olmaya istekli.

Hoddle'ın adı, Pazartesi günü görevden alınan, Andre Villas-Boas'ın yerine geçmesi muhtemel isimler arasında yer alıyor.

Villas-Boas'ın sonunu getiren Liverpool karşısında White Hart Lane'de aldıkları 5-0'lık yenilgi oldu.

Bu yenilgi ardından Portekizli hocanın görevine 17 ay ardından son verildi.

Yerini alması muhtemel görülen isimler arasında eski İngiltere teknik direktörü Fabio Capello, Swansea patronu Michael Laudrup ve Tottenham'ın mevcut teknik yöneticisi Franco Baldini de var.

Tottenham şu anda Premier Lig tablosunda yedinci sırada.

İngiliz futbolunun 'Avrupai' oyuncusu

Döneminin en zarif oyuncularından olan 56 yaşındaki Hoddle, 2001 ve 2003 yılları arasında Tottenham menajerliği yapmıştı.

Özellikle oynadığı dönemde İngiltere'de yerleşik olan futbol tarzının ötesinde bir oyun anlayışı vardı.

O zamanlar İngiltere için 'Avrupai' bulunan bu tarzı sayesinde, Avrupa'da da başarılı bir kariyere sahip oldu.

Eski İngiltere menejeri de olan Hoddle eski kulübüne geri dönmeye istekli.

Kuzey Londra ekibinin en kaliteli eski oyuncularından biri olan Hoddle, Tottenham başkanı Daniel Levy'ye de yakın bir kişi.

Hoddle, 2006 Haziran'ında Wolves'dan ayrılmasından bu yana menajerlik yapmış değil.

Ancak Ukrayna milli takımı hocalığı da dahil olmak üzere, o zamandan beri oyuna geri dönmek için yapılan bir dizi teklifi geri çevirdi.

Şu anda İspanya'da açtığı bir futbol akademisini yönetiyor.

Eski Tottenham ve İngiltere forveti Gary Lineker, attığı twitte, "Glenn Hoddle'ın parlak bir futbol zihni vardır, ona bu düzeyde bir şans daha verildiğini görmek isterim" dedi.

AVB'ye veda

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur, menajer Andre Villas-Boas'ın görevine son verildiğini dün açıklamıştı.

Kulüp, evinde ağırladığı Liverpool karşısında alınan 5-0'lık yenilginin ardından alınan kararı internet sitesinden duyurmuştu.

İngiltere spor basınında, hezimetin yönetim kurulu için 'bardağı taşıran son damla' olduğu yorumları yapıldı.

Tottenham açıklamasında, "Kulübümüz, görevine son verilmesi yönünde teknik direktör Andre Villas-Boas'la anlaşmaya varmıştır" denildi.

Andre Villas-Boas, Liverpool karşısında 15 Aralık'ta alınan 5-0'lık yenilginin ardından gazetecilerin işi konusundaki sorularına "istifa etmeyeceği" yanıtını vermişti.

İngiliz medyasında çoğu zaman AVB olarak anılan Villas-Boas "İstifa etmeyeceğim ve kolay pes eden biri değilim. İstediğimiz sonuçları alabilmemiz için oyuncularla sıkı çalışacağım" demişti.

Tottenham kendi sahasında oynadığı son altı maçından sadece birini kazanırken, geçen ay da Manchester City'e 6-0 yenilmişti.

Porto'da çok başarılı bir dönem geçirdikten sonra Chelsea'nin başına geçen Villas-Boas, takımın aldığı kötü sonuçlarından ardından bu kulüpten de gönderilmiş, ertesi sezon da bir başka Londra ekibi olan Tottenham'la anlaşmıştı.

Kuzey Londra ekibi Avrupa Ligi'nde ikinci tura kalmıştı.