BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Eski MHP'li vekilden bomba HDP ve baraj iddiası

Eski MHP'li vekil Hasan Hüseyin Türkoğlu, "HDP’nin barajı aşması için dua eden MHP’liler vardı" diyerek çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Abone ol

Eski MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla hezimete uğrayan MHP içinde, 7 Haziran öncesinde HDP’nin barajı geçmesi için dua edenler olduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi çocukluğundan bu yana tanıyan Türkoğlu, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan’a 'Çarşamba Sohbetleri' kapsamında verdiği söyleşide, 1 Kasım sonuçlarının ardından Bahçeli'nin “daha fazla yıpranmadan çekilmesi gerektiğini” ifade etti.

TÜRKOĞLU, BAHÇELİ İLE BAKIN NEREDEN TANIŞIYOR...

Bir Osmaniyeli olarak Devlet Bahçeli ile çocukluktan bu yana birbirlerini tanıdıklarını ifade eden Türkoğlu, "Devlet Bey’in rahmetli babası ile benim rahmetli babam Osmaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaftılar. Devlet Bey’in babası Salih Amca, otolastik bayisi idi. Babam rahmetlinin ise otomobil aksamı sattığı bir dükkânı vardı." ifadeleriyle Bahçeli ile olan tanışıklığını dile getirdi.

İşte o söyleşiden çarpıcı satırlar:

"DEVLET BEY BİR AKSAKAL BİR AĞABEY OLMALI..."

Sadece ben değil, Osmaniye’de birçok hemşerimiz, “Bu isim daha fazla yıpranmadan bırakmalı” diyor. Devlet Bey, hepimizin büyüğü olarak bir aksakal, bir bilen, bir ağabey olmalı... Biz onu başımızın üstünde taşımaya devam ederiz.

(...) Biz onun yıpranmasını istemiyoruz. “Bilge lider” olarak, MHP’nin en büyük hamisi olarak en büyük danışmanımız olmasını istiyoruz.

"ASIL HAYIRCILAR AKP'LİLERDİ"

Ben MHP’nin bu konuda (koalisyon görüşmelerinde Bahçeli'nin 'hayır' tavrını takınması) masum olduğunu düşünüyorum. Asıl hayırcılar, AKP’lilerdi. Ama algı, 7 Haziran gecesi Bahçeli’nin o konuşmasıyla tesis edilmeye başlandı. İstişare edilmeden, belki çok erken yapılan.

"ÇOK GEÇ KALINMIŞTI BUNUN İÇİN..."

HDP’ye 6 milyonu aşkın insan oy vermişti. 7 Haziran’dan 31 Ekim gününe kadar HDP’ye oy veren insanlara hakarete varan ifadeler kullanıldı. HDP’nin siyasal kadrolarına yönelik eleştirilerden söz etmiyorum, oy verenlere yönelik hakaretlerden söz ediyorum. Neyse ki 31 Ekim günü Bahçeli tarafından Adana’da yapılan konuşmada, “Biz HDP’yi tanımıyoruz ama oy verenlere saygı duyuyoruz” denildi. Çok geç kalınmıştı bunun için. Algılar yerleşmişti.