BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL

Eski İsrail lideri Katsav'a yedi yıl hapis

Tecavüzden suçlu bulunan eski cumhurbaşkanı yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıçlar Katsav'ı konumunu kullanmakla eleştirdi.

Abone ol

İsrail'de bir mahkeme tecavüz suçlamalarından hüküm giyen eski cumhurbaşkanı Moşe Katsav'ı yedi yıl hapis cezasına çarptırdı.

Suçlamaları ısrarla reddeden Katsav, buna rağmen Aralık ayında suçlu bulunmuştu.

Katsav hakkında, 1990'lı yıllarda Turizm Bakanlığı yaparken, bir kadın çalışanına tecavüz ettiği yönünde iki farklı suçlama vardı.

Katsav ayrıca cumhurbaşkanlığı sırasında da başka iki adına cinsel saldırıda bulunmak ve tacizden de suçlu bulunmuştu.

Katsav hakkındaki iddialar 2007'de suyüzüne çıkmış, İsrailli siyasetçi cumhurbaşkanlığı makamından görev süresi dolmadan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Tel Aviv Bölge Mahkemesi yargıçları eski cumhurbaşkanına ayrıca ahlaka aykırı davranışlar ve adaletin tecellisini engellemeye çalışmaktan da iki yıllık bir ertelenmiş hapis cezası verdi ve 100 bin şekel (20 bin euro) para cezasına çarptırdı.

Karar mahkemenin üç yargıcından ikisince onaylandı.

2000–2007 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Katsav, suçlamaları reddediyordu.

Katsav'ın aldığı ceza, beklenen dört yıllık hapis cezasına göre çok daha uzun. Ancak eski cumhurbaşkanının kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Mahkeme 65 yaşındaki siyasetçi hakkındaki kararını açıklarken, yaptığı kamu görevinin ceza konusunda hafifletici neden olarak göz önüne alınmadığını, tam aksine, Katsav'ın bu suçları işlemek için konumunu kötüye kullandığını bildirdi.