BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

Eşekli cips reklamına tepki

Kayseri'de pastırma ve sucuk üreticileri, bir cips firmasının Erciyes Dağı eteklerindeki, eşekli reklamına tepki verdi.

Abone ol

Kayseri'de pastırma ve sucuk üreticileri, bir cips firmasının Erciyes Dağı eteklerindeki, eşekli reklam filminin yayından kaldırılmasını istediler.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir cips firmasının geri fonda Erciyes Dağı'nın yer aldığı reklam filminde, pastırmanın yanı sıra bir eşeğin de yer almasının doğru olmadığını söyledi.

Söz konusu reklamın Kayseri pastırma üreticilerini rencide ettiğini ifade eden Ünlü, şöyle konuştu:

''Bu reklam filmi daha önce acı biberli cipsin tanıtımı için yayınlanmıştı. Erciyes Dağı'nın önünde pastırmayla çekilen filmde, sahneye birden eşeğin çıkması, yanlış anlamalara neden olabilir. Erciyes Dağı önünde, pastırmalı cips reklamı yapılırken eşek gösterilmesi, Kayseri pastırma üreticilerini rencide etmektedir. Kayseri'nin bu konuda gocunacağı bir şey yok ama, kimsenin bizim imajımızı da bozmaya hakkı yok. Reklam filminin yayından kaldırılması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kuruluna resmen başvuruda bulunduk.''

Ünlü, reklam filmine Kayseri'de pastırma ve sucuk üretimi yapan firmaların tamamının tepki gösterdiğini, ilgili cips firmasının reklam müdürüyle de görüşme yaparak tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.