BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  DÜNYA

Esad'ın 'Türkiye Dağlık Karabağ'da Suriye'den teröristleri kullanıyor' iddiası! Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ‘Türkiye Dağlık Karabağ'da Suriye'den teröristleri kullanıyor' açıklaması soruldu. Peskov, “Devlet başkanlarının yaptığı tüm açıklamaları dikkatle inceliyoruz” yanıtını verdi.

Abone ol

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Türkiye'nin Dağlık Karabağ’da ülkesinden götürülen teröristleri kullandığı açıklamasıyla ilgili konuştu.

"Tüm açıklamaları dikkatle inceliyoruz"

Esad’ın Türkiye’nin Dağlık Karabağ’a Suriye’den ve başka ülkelerden teröristleri kullandığı açıklamasıyla ilgili soru karşısında, “Devlet başkanlarının yaptığı tüm açıklamaları dikkatle inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

Esad ne demişti?

Esad, RİA Novosti haber ajansına demecinde, "Karabağ'da yakınlarda başlayan krize sebep olan ve onu başlatan baş kişi (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’dır” suçlamasında bulunmuştu.

Esad, şunları söylemişti: Türkiye'nin Karabağ'da da aynı yöntemleri kullanıyor olduğunun kanıta ihtiyacı yok, bu çok aşikâr. Zira bu probleme yol açanın, ona teşvik edenin kendisi Türkiye. Türkiye bir şey elde etmek istiyor ve aynı metotları kullanacak. Suriye’deki teröristleri Karabağ’da kullandığını kesin bir biçimde söyleyebiliriz.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yarın dolu ve yağmur geliyor 2 gün sürecek Meteoroloji 24 ilde alarm verdi
Foto Galeri Yarın dolu ve yağmur geliyor 2 gün sürecek Meteoroloji 24 ilde alarm verdi Galeriye Gözat