BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzurum dünya medyasıyla buluşuyor

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu'na bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak.

Abone ol

28 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Belek'teki Rixos Otel'de yapılacak olan kongreye, 100'ü aşkın ülkeden 400 yabancı spor yazarı katılacak.

Kongreye, TBMM'de süren Anayasa görüşmelerinden fırsat bulması halinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katılacağı belirtilirken, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, AIPS Başkanı Gianni Merlo ve TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer birer konuşma yapacak.

30 Nisan Perşembe sabahı 09.30'da açılış konuşmalarının yapılacağı AIPS Kongresi ilk oturumu gerçekleşecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)'nun üst düzey yöneticileri birer sunum yapacaklar.

Davetliler, FISU ve Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü ve Shenzen 2011’in öğlen verdiği bankete iştirak edecekler. Bankette FISU adına Uluslararası Basın Komisyonu (IPC) Başkanı Leonz Eder, IPC Asbaşkanı Verena Burk, FISU Medya ve İletişim Direktörü Dejan Susovic ve FISU Basın görevlisi Christian Pierre katılırken, Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Kemal Tamer ve Genel Koordinatörlük medya direktörlüğü Organizasyon Komitesi adına katılacak. Davette, Erzurum 2011'in tanıtım filmi gösterilirken, kongre boyunca otelde açılacak Universiade 2011 standı ziyaretçilerini ağırlayacak.

Diğer yandan, AIPS Kongresinin açılışı 29 Nisan akşamı saat 19.30'da olacak. Anfitiyatroda yapılacak gösterinin ardından 20.30'da davetliler FIFA'nın verdiği gala yemeğine iştirak edecekler. Bu yemeğe FIFA'nın medya departmanı yöneticileri de katılacak. Ayrıca FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kongre için videoya kaydedilmiş özel mesajı da gösterilecek.

Kongrenin en önemli konularından biri de spordaki terör, bahis şikesi ve gazetecilere yönelik şiddetin konuşulacağı bir bölüm olacak. Burada Pakistan ve Afganistan'dan gelen delegelerin konuşması bekleniyor. Bu arada Basketbol Federasyonu'nun 2010 Dünya Şampiyonası prezentasyonu da kongre sırasında gerçekleşecek.